Taşlı Yayla Göleti, Tesis İçin Futbol Takımlarını Bekliyor

Bolu - Bolu'da Abant Gölü'nün yedi katı büyüklüğünde olan Seben Taşlı Yayla Göleti'ne yerli ve yabancı futbol takımlarının tesis yapması için çalışmalar devam ediyor.

Bolu Valiliği, Bolu'ya yaklaşık 35 kilometre uzaklıta olan ve bin 425 metre rakımda bulunan Seben Taşı Yayla Göleti'nden sulama ve elektrik elde etme çalışmalarının yanı sıra turizme kazandırılması yönünde çalışmaları sürüyor.

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi veren Bolu İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, Seben Taşlı Yayla projesinin Bolu için büyük bir proje olduğunu, orada yapılan çalışmaların tek yönlü olmadığını, bölgede Bolu olarak bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Kutlu, Fenerbahçe'nin Düzce'nin Topuk Yaylasına tesis yaptığını hatırlatarak, "Topuk Yaylasından daha güzel bir yerimiz var. Buranın rakımı çok daha yüksek. Takımların kamp yapmak için İsviçre yada Almanya'nın herhangi bir kentine gitmeye gerek yok. Bilimsel olarak araştırmalar yapsınlar sonuç olarak burası daha ön planda olacaktır" diye konuştu.

Beşiktaş Kulübünün tesis yapmak konusunda bir görüşmesinin olduğunu hatırlatan Kutlu, "Yaklaşık 2 yıl önce Beşiktaş Kulübüyle bir görüşmemiz oldu. Gayet güzel bir çalışma ortamı yakaladık. Tesis yapma konusunda da bir karar verilmişti. Daha sonra farklı gelişmeler olabilir. Burada görüşmeler durmuş ya da çalışmalar askıya alınmış değil. Bizim çalışmamız uzun soluklu bir çalışma. Orada bizim yapmamız gereken çalışmalar bitti. Turizme hemen kazandırabiliriz" şeklinde konuştu.

Kutlu, büyük takımların tek bir yerde kamp yapmadığını hatırlatarak, "Takımlar kamp süresinde birden fazla kamp yerinde çalışma yapıyor. Biz Bolu adına, geleceğe yatırım yapmak adına böyle bir işlem başlatmıştık. Bizim geleceğimiz Taşlı Yayla. Kim olursa olsun Bolu bundan faydalanacak" şeklinde kaydetti.

Kaynak: AA