Potada Maçın Ardından

İzmir - Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin 3. maçında Galatasaray Medical Park'a 79-77 yenilerek elenen Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Her top için savaşan bir çok takımı mağlup eden takımımla gurur duyuyorum" dedi.

Sarıca, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, kazanmak için ellerinden geleni yapmalarına rağmen iyi başladıkları oyunu sürdüremediklerini kaydetti.

Ümit Sonkol'un sakatlığının kendilerini etkilediğini söyleyen Sarıca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray Medical Park'ı tebrik etmek istiyorum. Yarı finalde en formda olan takımla karşılaştık. Oynadığımız 3 maçı da kazanabilecek duruma getirmemize rağmen bunda başarılı olamadık. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Bu sezon gerek Avrupa'da gerek lig kısmında aslanlar gibi iş yaptılar. Her top için savaşan, bir çok takımı mağlup eden takımımla gurur duyuyorum."

Pınar Karşıyakalı oyuncu Evren Büker de müsabakayı kazanmak için gerekli mücadeleyi gösterdiklerini ancak tecrübe eksikliği nedeniyle sonunu getiremediklerini belirterek, Galatasaray Medical Park'ı tebrik etti.

-Galatasaray Medical Park cephesi

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman da dünden başlayan bir takım gerginlikler yaşadıklarını, ancak maç başında kendisine yapılan "terbiyesizlik"lerin hiçbir şekilde Karşıyaka basketbol takımı ve Ufuk Sarıca'nın bu sezon yaptıklarını gölgede bırakamayacağını söyledi.

Pınar Karşıyaka'nın müthiş bir sezon geçirdiğini kaydeden Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de insanız, makine değiliz. Dünden beri yaşadıklarımız ilk 10 dakikamızı etkiledi. Düşündüğümüz stratejiyi sahaya yansıtamadık, Rakbimiz 11-12 sayı öne geçti ancak biz oyun disiplinimizi bozmadık. Oyuna sonradan giren Ender ve Ndong da çok büyük katkı verdi. Maçın ikinci yarısında kaçmaya çalıştık ama Pınar Karşıyaka takibini bıramadı. Erken yaptığımız 1-2 atış maçı son topa kadar getirdi. Ümit Sonkol'un yokluğunda pota altını iyi kullandık. Sonuçta çok değerli bir galibiyet aldık. Önemli bir galibiyet serisiyle finale geldik. Bu galibiyeti yaşadığımız sıkıntılarda bize her türlü türlü desteğini veren Galatasaray camiasına armağan ediyoruz. Coşkulu şekilde oynayıp finalde elimizden geleni yapacağız."

Ataman, bir soru üzerine statüyü tam olarak bilmediği için gelecek sezon Avrupa Ligi'nde olup olmayacakları konusunda birşey söyleyemediğini belirterek, "Galatasaray basketbola yaptığı yatırım, oynadığı basketbolla Euroleagu'de daimi olmayı hak ediyor" dedi.

Galatasaray Medical Parklı oyuncu Furkan Aldemir ise seriyi 3-0 kazanıp finale çıktıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Artık rakibimizi bekleyeceğiz. Sahamızda kaybetmeme özelliğimize devam edersek, şampiyonluğa ulaşabiliriz" diye konuştu.

Kaynak: AA