Özdilek, Medical Park Antalyaspor'da Başarılı Bir Sezon Yaşadı

Antalya - Spor Toto Süper Lig'in 2012-2013 sezonunda sahasında en fazla galibiyet elde eden takım olan Medical Park Antalyaspor, istifa eden teknik direktör Mehmet Özdilek ile bu yıl ligi 47 puan ve 7. sırada bitirerek başarılı bir sezon yaşadı.

Medical Park Antalyaspor'daki teknik adamlık kariyerine 30 Ekim 2008'de Beşiktaş ile oynanan Türkiye Kupası maçı öncesi başlayan Mehmet Özdilek, Jozef Jarabinsky'den boşalan teknik direktörlük görevine getirilmişti.

Ligde 2012-2013 sezonunda sahasında oynadığı 17 maçta 11 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan kırmızı-beyazlılar, iç sahada 34 puanla Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından sıralamaya girdi. Özdilek yönetimindeki kırmızı-beyazlı oyuncular, rakip kaleleri 37 kez havalandırırken, kalesinde 28 gol gördü.

Lig'in en istikrarlı teknik adamlarından biri olan Özdilek'in adı kamuoyunda sıkça Beşiktaş'ın başına geçeceği yönündeki haberlerde yer aldı. O her fırsatta gazetecilerin soruları karşısında ısrarla Antalyaspor kulübünde memnun olduğunu, Beşiktaş'ın başına geçmeyi düşünmediğini söyledi.

Özdilek, ligin 9. haftasında Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek, rakibinin kendi evindeki 47 maçlık yenilmezlik serisine son veren tecrübeli teknik adam dikkatleri yine üzerine çekti. Antalyaspor, bu sonuçların ardından elde ettiği 21 puanla aynı puanı paylaştığı Galatasaray'ın ardından zirve takibini sürdürdü.

Bu sezonun 5. haftasında deplasmanda Karabükspor'a 1-0 yenilen Özdilek'in öğrencileri, bu haftanın ardından oynadığı 5 maçı da kazanarak önemli bir galibiyet serisi elde etti. Kırmızı-beyazlılar Elazığspor'u 4-0, Gaziantepspor'u 1-0, Sivasspor'u 4-2, Fenerbahçe'yi 3-1 ve son olarak Trabzonspor'u 2-1 yenerek ligin ilk yarısında son 5 haftada 15 puan almayı başardı.

Özdilek, Antalyaspor'un kadrosuna bu yıl dahil ettiği futbolcularla taraftarlardan alkış aldı. Sırbistan'ın Partizan takımından transfer edilen Diarra ligde 13 gol kaydederken sezon başında Manisaspor'dan transfer edile Isaac Promise rakip kalelere 8 gol attı.

Antalyaspor'un yeni transferlerinden ligde sonradan oyuna dahil edilip en fazla gol atan futbolcu unvanını taşıyan Ömer Şişmanoğlu, sonradan girdiği maçlarda 6 gol atarak takımın başarısında büyük pay sahibi oldu. Son iki haftada takımda Özdilek tarafından ilk 11'de yer verilen Ömer Şişmanoğlu bu maçları da boş geçmeyerek, attığı iki gol ile ligi 8 golle kapadı. Fas asıllı Hollandalı futbolcu İsmail Aissati'nin kırmızı beyazlı takıma kazandırılmasında ciddi mesai harcayan Özdilek, Aissati'nin orta sahadaki çalışkanlığı ve asistlerinden son derece memnundu.

-Özdilek'in 5'inci sezonuydu

Mehmet Özdilek yönetimi, 2008-2009 sezonunun 8. haftasında 2 puanı bulunan kırmızı-beyazlı takımın başına getirilmiş ve ilk maçında Gaziantepspor'u 2-1 yenerek ilk 3 puanını almıştı. O sezon ''küme düşecek takım'' gözüyle bakılan ve ligin 10. haftasında 8 puanla 15. sırada yer alan Medical Park Antalyaspor, ligi 40 puanla 12. sırada tamamlamıştı.

Taraftarın gözdesi haline gelen Özdilek, Başkan Hasan Akıncıoğlu ile 7 yıllık bir planlama hazırlamış ve bu planlama doğrultusunda ilk hedef ligde kalarak takımın ekonomik yapısı ile alt yapısını güçlendirmek olmuştu.

Kırmızı beyazlılar 2011-2012 sezonunda ise ligden düşme korkusu yaşayan Medical Park Antalyaspor, ligin son maçında deplasmanda Fenerbahçe maçını 2-0 kaybetmesine karşın, Samsunspor'un kendi evinde Sivasspor yenilmesi üzerine ligde kalmıştı.

Kaynak: AA