Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı Basın Mensuplarına Yemek Verdi

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kamp yapılan Hotel Klosterpforte'de, Milli Takım'ı takip eden medya mensuplarına öğle yemeği düzenledi.

Yemeğe, Milli Takımlar Komitesi Başkanı Prof. Dr. Fethi Heper ve A Milli Takım Teknik Heyeti de katıldı.

Yemeğin başında basın mensuplarına teşekkür eden Avcı, "Milli Takım'da 18 aydır birlikteyiz. Her zaman yanımızdasınız, kamplarda birlikteyiz. Sürekli birbirimize yardımcı oluyoruz. Sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bu aylarda yapılan kamp ve hazırlık maçlarının çok faydalı olduğunu ifade eden Abdullah Avcı, liglerinde performansı artan oyuncuları görme fırsatı bulduklarını söyledi.

Teknik direktör Abdullah Avcı, Fenerbahçeli futbolcularla Galatasaraylı futbolcular arasında bir sorun olup olmadığı yönünde bir soruya, "Galatasaray ve Fenerbahçeli futbolcular arasında herhangi bir sorun olmuyor. Aksine çok iyi bir ortam oluyor. Yemek sonralarında mesela hep beraberler. Hiçbir şekilde olumsuz bir yansıma söz konusu değil" cevabını verdi.

Gerek resmi maçlarda gerekse hazırlık maçlarında yenilen hatalı gollerin kaleci sorununu gündeme getirmesiyle ilgili de Avcı, "Sadece kaleci hatalarına odaklanmamak lazım. Tabi ki hata var. Sadece kaleciye hata bulmak çok yanlış. 4-5 tane çok önemli kalecimiz var" şeklinde konuştu.

“ROMANYA MAÇI FİNAL OLACAK”
Gruptaki şansı da değerlendiren Avcı, "Matematiksel şansımız sürüyor. İstanbul'da kaybettiğimiz ve adeta 3 gün boyunca oynasak bile kaybetmeyeceğimiz bir maçta Romanya'ya yenildik. O maç bizim için kırılma noktasıydı. Şimdi de deplasmanda Romanya ile oynayacağımız maç final olacak" dedi.

“YAŞ ORTALAMASI 24.7'YE İNDİ”
Abdullah Avcı, bu kampta yaş ortalamasının 24.7'ye indiğini belirterek, 90'lı, 91'li hatta 92 doğumlu oyuncuların artık bu kadroda yer alabildiğini söyledi.

Avcı ayrıca, son Andorra ve Macaristan maçında Alper'in, Mehmet Topal'ın ve Selçuk İnan'ın verdiği çizginin çok iyi olduğunu, Oğuzhan'ın da bu karenin içine dahil olmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA