Güreş, Squash ve Beyzbol

Ankara - Uluslararası Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu, güreş, squash ve beyzbol-softbolun, 2020 Olimpiyatları'nda temsil edilecek son branş olmak için eylül ayındaki 125. IOC toplantısında yapılacak oylamaya katılmasına karar verdi.

IOC'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, güreş, beyzbol-softbol, karate, paten sporları, dağcılık, squash, wakeboard ve wushu branşlarının uluslararası federasyonları, SportAccord'un, Rusya'nın Saint Petersburg kentinde düzenlenen 11'inci kongresinde, IOC İcra Kurulu'na 30'ar dakikalık sunum yaptı. Sunumları değerlendiren icra kurulu, gizli oylamayla 8 spor dalından 5'ini eleyerek, güreş, squash ve beyzbol-softbolun, 2020 Olimpik Programı listesine katılacak son branş olmak için mücadele etmesine onay verdi.

IOC İletişim Direktörü Mark Adams, Program Komisyonu Başkanı Franco Carraro ve Spor Direktörü Christophe Dubi, sunumların ardından düzenlenen basın toplantısında, "güreş, squash ve beyzbol-softbolun, 7-10 Eylül tarihlerinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenecek 125. IOC toplantısında, 2020 Olimpiyatları'na katılma vizesi alacak son branş olmak için yarışacağını" açıkladı.

IOC Başkanı Jacques Rogge de spor dalları arasında seçim yapmanın kolay olmadığını vurgulayarak, "İcra Kurulu'ndaki arkadaşlarımın güreş, squash ve beyzbol-softbolu Buenos Aires'teki toplantıya taşıyarak iyi bir seçim yaptığını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA