Eskişehirspor Kulübü Olağan Genel Kuruluna Doğru

Eskişehir - Eskişehirspor Kulübü'nün haziran ayında yapılacak olağan genel kurulunda başkanlığa adaylığını açıklayan Mesut Hoşcan, "Şampiyonluk hedefli Eskişehirspor'u, mali disiplini sağladıktan sonra orta vadede Avrupa kupalarına sürekli katılır hale getirmek istiyoruz" dedi.

Hoşcan, bir otelde düzenlenlediği basın toplantısında, güvene dayalı olmayan, hiçbir kurumun ayakta duramayacağını belirterek, güvenin Eskişehirspor'da kaybolduğunu söyledi.

Güven kavramını temel slogan haline getirdiklerini ifade eden Hoşcan, şöyle konuştu:

"Bu temel felsefeye dayalı olarak, vizyon ve misyonumuzu belirledik. Vizyonumuz, Eskişehirspor tarihine ve şanına yakışır bir biçimde, önce güven felsefesiyle, profesyonel, şeffaf, hesap verilebilir anlayışıyla yönetilen ve sürdürülebilir başarılar elde edilmesini sağlamak, kurumsal bir yapı kazandırmaktır. Vizyonumuzda, profesyonellik, şeffaflık, hesap verebilirlik var. Sürdürülebilir başarıları ortaya koyan bir yaklaşım var. Misyonumuz, taraftarın daima gurur duyabileceği, sportif ve mali yönden, uluslararası düzeyde rekabet edebilen, şehir ve taraftarıyla bütünleşen, etik değerlerden şaşmayan, mali disiplini sağlamış ve profesyonelce yönetilen bir Eskişehirspor'u inşa etmektir. Eskişehirspor ile gurur duyacaksınız, gurur duyacağız. Ekip olarak, güvenilirliği, kurumsallaşmayı, altyapı ve amatör branşları, sportif başarıyı, tesisleşmeyi, taraftar ilişkilerini, üyelik ve marka değerini, stratejik hedefler olarak belirledik.

Bu stratejik hedeflerin her biri; ayakları yere basan, süresi olan, sayılabilir ve ölçülebilir hedeflerdir. Seçimi kazandığımız zaman oy veren, vermeyen herkesi kucaklayacağız."

-Alper Potuk transferi

Hoşcan, mevcut yönetim hakkında da iddialarda bulunarak, şunları söyledi:

"Bir yönetici 10-15 milyon, diğer bir yönetici 25-30 milyon borçtan bahsederken, diğer bir yönetici de 'borcumuz yok' diyor. Alper Potuk'u sattıklarına göre... Bu satma kelimesi çok yakışıksız, evladımız Alper'den, ailesinden ve spor camiasından çok özür diliyorum. Bunun adı satmak değil transferdir ama ne yazık ki bugün bu kulübü yönetenler satma kelimesini tam manasıyla bize yaşattılar. Alper'in transferi gerçekleştiğine göre mevcut yönetim, borçsuz bir kulüp devretmeyi düşünüyordur. Eskişehirli olarak UEFA lisansının alınıp alınamadığı konusunda bilgi sahibi değiliz. Bu çelişkilerin sebebi, kulübün şeffaf olmaması."

-

Yeni stadın tamamlanmasıyla kapasite konusunda da rahatlama olacağını anlatan Hoşcan, şöyle devam etti:

"Engellilere, kimsesiz çocuklara, bakım merkezlerinde yaşayan büyüklerimize, Eskişehirspor'u Eskişehirspor yapan futbolcu ve emeği geçenlere pozitif ayrımcılık yapıp, onlara yeni stadyumda kontenjan ayıracağız. Ayrıca, Eskişehirsporluluk bilincini aşılamak adına, çocuklarımızı, eşlerimizi tribünlere çekmek için, yapılandırmaya gideceğiz. Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfı'nı etkin ve işlevsel hale getireceğiz. Her şeyden önce altyapımızdan yetişen sporcuların, Türkiye'de rol model olmasını sağlayıp, işe başlanması gerektiği kanaatindeyiz. Çocuklarımız ve gençlerimize, Alper Potukları model olarak göstermeliyiz. Bu konuda da maalesef, Eskişehirspor'un basiretsiz, ilkesiz davranışları nedeniyle, bilindiği gibi, mevcut yönetim eleştiriler aldı. Neden? Her bakımdan tutarsız davranmışlardır. Seçim sürecinde, futbolcu alım-satımının etik olmadığını defalarca dile getirdik ancak bir işe yaramadığını görüyoruz. Kongre üyeleri bunun hesabını, sandık başında soracaktır. Hedefi olan bir takım Alper Potuk'u satar mı? Şampiyonluk hedefli Eskişehirspor'u, mali disiplini sağladıktan sonra orta vadede Avrupa kupalarına sürekli katılır hale getirmek istiyoruz. Bugün Eskişehirspor'u yeniden yükseltme ve inşa etme günüdür. Bu genel kurul, Eskişehirspor'un hak ettiği yere gelmesinde mihenk taşı olacak. Genel kurulun tek kazananı Eskişehirspor olacak."

Konuşmanın ardından bir tanıtım filmi gösterimi gerçekleştirildi ve Eskişehirspor için yeni düzenlenen marş seslendirildi.

Kaynak: AA