‘Sporun Hoşgörü Elçileriyiz’ Projesi Tanıtıldı

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Kaymakamlığı’nın ‘Sporun Hoşgörü Elçileriyiz’ projesi kapsamında kurulan Mimar Sinan Ortaokulu Kız Futbol Takımı’nın tanıtımı yapıldı.

Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, futbol takımındaki öğrencilerin Akdeniz Oyunları’nda da aktif görev alacaklarını söyledi.

Akdeniz Kaymakamlığı Proje Ofisi’nin, Uz. Dr. Havva Mendeş öncülüğünde ve Ulusal Ajans’ın katkılarıyla hayata geçirdiği ‘Sporun Hoşgörü Elçileriyiz’ projesinin tanıtımı Akdeniz Belediyesi konferans salonunda yapıldı. Tanıtıma Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İçel Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taşkıner Ketenci, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte, Mimar Sinan Ortaokulu Kız Futbol Takımı sahneye çıkarak, ‘Spor Barış ve Kardeşliktir’ ve ‘Sporda Şiddete Kırmızı Kart’ yazılı pankartlar açtı. Etkinlikte bir konuşma yapan Akdeniz kaymakamı Arslan, Akdeniz ilçesinin merkezde bulunan 4 ilçeden nüfus ve ekonomik potansiyel itibariyle en büyük ve en çok göç alan ilçe olduğunu kaydetti. İlçedeki tüm okullarda yaklaşık 68 bin civarında öğrenci bulunduğu bilgisini veren Arslan, “İlçedeki en öncelikli görevlerimizden biri bu öğrencilerimizin geleceğe çok iyi hazırlanması.

Gerek bedenen gerek ruhen sağlıklı bir şekilde öğrencilerimizi geleceğe hazırlamanın gayreti içerisindeyiz. Okullarda yürüttüğümüz eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında ortaya koyulan projelerle de bu amaca hizmet etmeye çalışıyoruz. İlçemizde değişik kurumların destek verdiği projeler uygulanıyor ve başarılı bir şekilde de sonuçlandırılıyor” dedi. Özellikle Avrupa Birliği fonları, Çukurova Kalkınma Ajansı destekli fonlar ve SODES kapsamında önemli projelerin hayata geçirildiğini belirten Arslan, bu projenin de bu kapsamda Akdeniz Kaymakamlığı Proje Ofisi’nce hayata geçirilen önemli projelerden biri olduğunu ifade etti.

Mimar Sinan Ortaokulu’ndan seçtikleri kız öğrencilerle kurdukları futbol takımının, proje süresince gerekli eğitimi alacağını dile getiren Arslan, “Ayrıca, futbol takımımızdaki öğrencilerimiz 20-30 Haziran arasında ilimizde gerçekleştirilecek olan Akdeniz Oyunları’nda aktif görev alacaklar. Gerek bu cinsiyet ayrımıyla ilgili gerekse göçle gelen vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı bölgelerde onlara sosyalleşme adına bir nebze daha fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik katkı sunmak adına önemli bir gayret ortaya koyacaklar. Bu projenin iki temel amacı var; biri özellikle bayanlarımızın her alanda olduğu gibi bu alanda da başarılı olabileceklerine tüm toplum kesimine yeniden hatırlatmak; ikincisi sporda şiddetle ve centilmenlik dışı kurallarla ilgili bir farkındalık oluşturmak, sporun bir barış, kardeşlik, birleştirici bir unsur olduğunu tekrar hatırlatmak.

Başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Tüm gençlerimizin bilinçli bir şekilde spor yapmalarını ve örnek olmalarını temenni ediyorum, bekliyorum ve inanıyorum” diye konuştu. Projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Arslan, daha sonra futbol takımında yer alan tüm kız öğrencilere spor ayakkabı hediye etti. Etkinlikte, Doç. Dr. Taşkıner Ketenci de öğrencilere ‘Spor Etiği’ konusunda bir konferans verdi.

Kaynak: İHA