Mercedes Takımının İcra Direktörü Wolff Açıklaması

Formula 1 takımlarından Mercedes'in İcra Direktörü Toto Wolff, 2011 yılında kaza geçiren Polonyalı eski Formula 1 pilotu Robert Kubica'nın, Mercedes'in simülatörünü kullandığını bildirdi.

Wolff, BBC'ye yaptığı açıklamada, 2006 ila 2010 yıllarında Formula 1'de BMW Sauber ve Renault'un koltuklarına oturan ancak 2011 yılında geçirdiği kazada sakatlandıktan sonra kariyerine ralli parkurlarında devam eden Kubica'nın, Formula 1 simülatörünü kullanarak, Mercedes'e yardım ettiğini belirtti.

Avusturyalı yönetici, Kubica'yı, Alman Binek Otomobil Şampiyonası veya Formula 1'e geri döndürme fırsatı doğduğu taktirde takım olarak bundan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Her takım bir Robert Kubica'sı olsun ister. Onu 10 yıldır tanıyorum ama bize nasıl yardım etmek isteyeceği tamamen kendisinin kararı ve şu an ralliye odaklanmış görünüyor. Yalnız gelecekte çalışmak ve başarılı olmak istediği yer burası." Bu yıl Avrupa Ralli Şampiyonası'nda iki, Dünya Ralli Şampiyonası-2'de ise bir yarışa karılan 28 yaşındaki Polonyalı pilot, 5 sezonluk Formula 1 kariyeri boyunca 76 yarışa katılmıştı. 2008 Kanada Grand Prix'sinde kariyerinin tek yarış galibiyetini elde eden Kubica, 12 kez podyuma çıkmış, bir kez de "pole pozisyonu"nu kazanmıştı. Kubica'nın, geçen sezonun başında ismini değiştirerek Lotus adını alan eski takımı Renault'nun Polonyalının takıma dönmesini istediği biliniyor.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer
Yayıncı: Selçuk Aval

Kaynak: AA