İzvak Yılın Başarılıları Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

İzmir - İzmir Gücü Spor Vakfı'nın 2012-2013 sezonu yılın başarılıları ödülleri, sahiplerini buldu.

Swiss Otel'de düzenlenen törende bir konuşma yapan İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, lobi sorunu nedeniyle yıllardır sıkıntı çeken İzmir kulüplerini tek masa çevresinde bir araya getirdiklerini ve çözülemez görünen sorunların üstesinden geldiklerini kaydetti.

İzmir için en önemli konunun statlar olduğunu belirten Yemişçi, "Yıllardır sürüncemede kalan bu konunun çözümüne yardımcı olduk. Göztepe ve Karşıyaka'ya yapılacak statların projeleri tamamlandı. Bu tamamen konsensusun bir zaferidir" dedi.

Yemişçi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bir müze kuracaklarını, müzede İzmir futbolunun tüm izlerinin bulunacağını ayrıca kulüplerin lisanslı ürünlerinin de satışının yapılacağını kaydetti.

Kulüp başkanlarına sitem eden Yemişçi, "Böylesine işler yaparken yalnız bırakılmak hoş değil. Burada kulüp başkanlarını ve yöneticileri görmek isterdim. Ama bir kişi bile gelse biz yılmadan organizasyonumuzu yapacağız" diye konuştu.

-Ödüller

İZVAK'ın her sezon sonunda düzenlediği yılın başarılıları yarışmasında Bucaspor,Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar,Bucaspor kalecisi Ömer Kahveci,Altınordu oyuncusu Ozan Sol,Altınordu ödüle layık görüldü.

Bucaspor'dan katılım olmadığı için, Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar'ın ödülünü gazeteci Mutlu Yılmaz aldı.

Bunların dışında 3. Lig'e yükselen Balçova Belediyespor İZVAK özel ödülü, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ile TFF Ege Bölge Müdürü Hamdi Kutval ise İZVAK katkı ödülü aldılar. Ayrıca 2012-2013 sezonunda 17 Yaş Altı Türkiye Şampiyonu ve 19 Yaş Altı Türkiye ikincisi olan Göztepe ile 15 Yaş Altı Türkiye Şampiyonu olan Altay'a da altyapı özel ödülü,

Ayrıca İzmir'de futbolun gelişmesine katkı veren 80 yaş ve üzerindeki 46 isme plaketleri takdim edildi.

-"Değişen Alman Futbol Sistemi ve Altyapı" paneli

Ödül töreninde ayrıca Bochum'da kaleci antenörü olarak görev yapan Marco Knoop'un katılımıyla "Değişen Alman Futbol Sistemi ve Altyapı" konulu panel gerçekleştirildi.

Almanya'nın özellikle son dönemde değişen futbol yapısı hakkında bilgiler veren Knoop, Bochum ve diğer Alman kulüplerinin futbol okulları ve futbol akademisi yapılanmaları hakkında detaylı açıklamalar yaptı. Knoop, Alman Futbol Federasyonu'nun son 10 yılda altyapılara verdiği destekleri artırdığını belirterek, gençlerin sadece futbola değil hayata da hazırlanması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA