F.Bahçe savunmanın ilacını buldu

Defansına takviye arayışında olan F.Bahçe, Zenit’te forma giyen tecrübeli stoper için teklif yapmaya hazırlanıyor. Amaç, 3 yıl önce Rus ekibine 22 milyon Euro’ya giden Portekizli’nin işini 8 milyon Euro’dan az bir maliyetle bitirmek.

Savunmasına takviye yapmak isteyen Fenerbahçe'nin hedefindenki stoper Bruno Alves. Sarı lacivertliler uzun süredir gündemlerinde olan dünyaca ünlü Portekizli stoper için Zenit kulübüne teklif yapıyor. 2 sene önce Porto'dan 22 milyon Euro karşılığında Rus kulübüne giden Alves, aynı dönemde siyah beyazlı kulübe gelen Julio Alves'in de ağabeyi. Stoperde Avrupa'nın en beğenilen oyuncuları arasında yer alan 31 yaşındaki futbolcunun transferi çok konuşulmuştu.

REKOR FİYATA RUSYA'YA GİTMİŞTİ

22 milyon Euro'luk bir defans oyuncusu için rekor sayılabilecek düzeyde bonservis bedeliyle tamamlanmıştı. Şu anki değeri ise 8 milyon Euro olan Alves'i sarı lacivertliler daha düşük bir ücretle kadrosuna katmayı planlıyor. Yıldız futbolcu, 3 yıl boyunca mücadele ettiği Rus kulübünde son dönemlerde sakatlıklarla boğuştu. Portekiz Milli Takımı forması da giyen Alves, Zenit'te 70 kez oynadı ve rakip ağları bir kez sarsabildi. Galatasaray'dan vatandaşı Meira ile birlikte transfer olduğu Rus kulübünde ise tam olarak bekleneni veremedi.

MEIRELES'İN ESKİ TAKIM ARKADAŞI


Ancak yine de teknik direktörü Spalletti'nin deyimiyle hem takım için çok önemli bir oyuncu hem de güçlü karakteriyle saha dışında çok önemli bir isim. Artık futbolunun olgunluk döneminde olan Alves, 63 kez formasını giydiği Portekiz'de 8 kez fileleri havalandırdı. F.Bahçeli Meireles'in de eski takım arkadaşı olan Bruno Alves, Porto'nun en parlak dönemlerinde takımın önemli oyuncularındandı.

SOW VE KUYT DIŞINDA HERKES GİDEBİLİR


F.Bahçe gelecek sezon yabancı oyuncularında büyük bir değişime gidebilir. Yabancı kuralı nedeniyle yerli futbolculara ağırlık veren ve önemli bir bedel karşılığı Alper transferini gerçekleştiren sarı lacivertliler, lejyonerlerinin kalitesini artırmak istiyor. Takımda Sow ve Kuyt dışında hiçbir yabancı vazgeçilmez olarak görülmüyor. Sarı lacivertliler, bu nedenle Yobo, Stoch, Cristian, Krasic, Meireles ve Webo için gelecek teklifleri değerlendirmeye alacak. F.Bahçe bilindiği gibi Alper transferi karşılığında Bienvenu'yü Eskişehirspor'a verirken, kiralık oynayan Ziegler'i de yollamıştı.