Artvin'de Trekking İçin Yeni Güzergah

ARTVİN - Artvin Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren dağcılar trekkingle ilgilenenler için Artvin'de yeni bir rota çizdi.

Yeni Mahalle'den başlayan faaliyete katılan dağcılar sırasıyla Hatila Vadisi, Yankı Tepesi, Mersivan'ı geçerek Genya Dağı'na ulaştı. Genya'da bir gece kamp yapan dağcılar, ertesi gün Atatepe'ye inerek Türkiye'nin en büyük Atatürk heykeli önünde Artvin Belediye Spor Kulübü'nün flamasını açtı.

Hatila Vadisi'nden Atatepe'ye çizilen parkurun yaklaşık 30 kilometre olduğunu ifade eden dağcılarından Soner Özçelik, "Bu faaliyetimizi dağcı arkadaşım Fatih Üner ile gerçekleştirdik. Önce uydu haritalarını inceleyerek kendimize bir rota belirledik ve hemen harekete geçtik. Artvin'de turizm anlamında kendi alanımızla ilgili yapılabilecekler konusunda bir farkındalık yaratmak ve bununla birlikte önce yöre insanını, daha sonra ülke insanını ve uzun vadede yabancı turistleri bölgeye çekebilmek için ilk adım olacak nitelikte bir faaliyet gerçekleştirdik. Biz Artvin'de turizm ve spor amaçlı dağcılık faaliyetlerinde bulunmaktayız" dedi.

Artvin Belediye Spor Kulübü olarak kısa bir süre önce dağcılık faaliyetlerine başladıklarını ifade eden Özçelik, "Kulüp olarak ilk dağcılık faaliyetimizi Şubat ayı içerisinde Karçal Dağı'na çıkarak gerçekleştirdik. Ardından Hatila, Mersivan, Genya ve Atatepe rotasını açtık. 17-19 Mayıs tarihleri arasında Kayseri'ye giderek Erciyes Dağı tırmanışını gerçekleştirdik. Bundan sonra Süphan ve devamında Ağrı Dağı'na tırmanacağız. Bütün bu faaliyetleri yaparken bize desteklerini esirgemeyen başta Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün ve ekibine teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: AA