11. Türkçe Olimpiyatları, 1 Haziran'da Ankara'daki Açılış Töreniyle Start Alıyor

11. Türkçe Olimpiyatları, 140 ülkeden bin 750 öğrencinin katılımıyla 1-16 Haziran günleri arasında gerçekleştirilecek.

Açılışı 1 Haziran Cumartesi günü Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılacak olimpiyatlar kapsamında 55 ilde düzenlenecek etkinlikleri 5 milyon kişinin izlemesi bekleniyor.
Her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce çocuğu Türkiye'de biraraya getiren Türkçe Olimpiyatları bu yıl da büyük bir coşkuya sahne olacak. 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla gerçekleştirilecek 11. Türkçe Olimpiyatları 1 Haziran'da Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki açılış töreniyle başlayacak ve 16 Haziran'da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki kapanış töreniyle son bulacak. 11. Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti tarafından bugün Rixos Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında organizasyon programına ilişkin ayrıntılar açıklandı. Türkçe Olimpiyatları Ankara Medya Koordinatörü İlhan Yerli, organizasyona 140 ülkeden bin 750 öğrenci ile 250 öğretmenin katılacağını açıkladı.

Geçen yıl Türkçe olimpiyatlarına 135 ülkeden öğrencilerin katıldığını hatırlatan Yerli, bu yıl 5 yeni ülkenin daha katıldığını belirtti.

55 il merkezinde ve 99 sahnede gösteriler düzenleneceğini ifade eden Yerli, tüm Ankaralıları 1 Haziran'daki açılışa beklediklerini söyledi.

Geçen yıl 19. Mayıs Stadı'nda düzenlenen etkinliği 50 bin kişinin izlediğini hatırlatan Yerli, bu yıl da aynı ilgiyi beklediklerini ifade ederek, stadın dışına konulacak dev ekranlarla da dışarıda kalan izleyicilere etkinliğin izletileceğini anlattı. Yerli, 11. Türkçe Olimpiyatları için düzenlenen slogan bulma yarışmasına 4 bin 739 kişinin katıldığını hatırlatarak, İzmir'den bir üniversite öğrencisinin 'Evrensel Barışa Doğru' sloganının birinci seçildiğini kaydetti.

Türkçe Olimpiyatları Medya Koordinatörü Halit Soylu ise Türkçe Olimpiyatlarının, etkinlik sayısı ve katılımcı düzeyi ile dünyanın en büyük organizasyonları arasına girdiğini vurguladı. Türkçe Olimpiyatlarının resmi tarihinin 1-16 Haziran olduğunu ancak 24-26 Mayıs günlerinde İzmir Kültürpark'ta düzenlenen Kültür Şöleni ile olimpiyat heyecanının başladığını belirten Soylu, İzmir'deki kültür şölenini 3 günde 2.5 milyon kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Soylu, bu yıl sahnelerin ve koreografilerin geçen yıllara göre çok daha zengin olacağını ifade ederek özellikle açılış ve kapanış törenlerinde Ankara ve İstanbulluları çok güzel sürprizlerin beklediğini açıkladı.

Organizasyona uluslararası medyanın da ilgisinin fazla olduğunu dile getiren Soylu, 50'ye yakın ülkeden medya mensuplarının Türkçe Olimpiyatlarını takip etmesini beklediklerini söyledi.

Soylu, 55 ilde düzenlenen 99 etkinliğin yaklaşık 5 milyon kişi tarafından yerinde izlenmesini beklediklerini dile getirdi. Geçen yıllarda yapılan etkinliklerde izdiham yaşandığını anlatan Soylu, "Bu nedenle 5 milyon abartılı bir rakam değil" dedi.

Kaynak: İHA