Ralli Pilotları "lider" Adaylarıyla Bir Araya Geldi

Aydın - Ralli pilotları Burcu Çetinkaya ile Çiçek Güney, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından Kuşadası Davutlar Kamp Merkezi'nde düzenlenen kamp liderliği eğitimi programındaki katılımcılarla bir araya geldi.

Kamptaki öğrencilere lider vasıflarını ve şampiyonluk yolunda yaşadıkları zorlu mücadeleleri anlatan pilotlardan Burcu Çetinkaya, gençlerin öncelikle sabretmeyi ve mücadele etmeyi öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Gençlerin mutlaka birbirlerini anlamaya çalışması gerektiğini kaydeden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Liderseniz eğer birçok insana hitap ediyorsunuz demektir. Birçok insan sizi anlıyorsa siz de onları anlamalı ve hoşgörülü olmalısınız. Lider olabilmek için hırslı olmak gerekiyor. Ama bu hırs kötü bir yere giderse liderlik amacını kaybediyor. 'Neden lider olmak istiyorsunuz?' sorusuna bence verilebilecek en güzel cevap, insanlara fayda sağlayabilmek olmalı. Liderseniz eğer omuzlarınıza çok fazla yük binecek. Bunu egolarının tatmini için değil, o donanımları farklı insanlara ulaştırabilmek ve paylaşabilmek için kullanmalıdır. Gençlik ve Spor Bakanlığı sayesinde ben de tam olarak olarak bunu yaptığımı düşünüyorum."

Yardımcı pilot Çiçek Güney de şampiyon olabilmenin en önemli unsurunun takım arkadaşı Burcu Çetinkaya ile kavga etmeden her şartta birbirlerini iyi anlayabilmek olduğunu belirterek, "Burcu yanlış yaptığında ben, ben yanlış yaptığım da Burcu benim açığımı kapatıyor. Bir gün olsun birbirimize 'sen şunu benden daha az yaptın' demedik. Yıllardır dost kaldık ve engelleri bu şekilde aştık” dedi.

Kaynak: AA