Karatede Hedef, Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu

Edirne - Türkiye Karate Federasyonu Başkan Vekili Hikmet Yanartaş, hedeflerinin Akdeniz Oyunları'nda takım halinde şampiyonluğa ulaşmak olduğunu açıkladı.

Yanartaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk karatesinin müthiş bir altyapıya sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu yılın ilk altı ayını rekorlar yılı olarak değerlendirebiliriz. Konya'da 44 ülkenin katıldığı 40. Avrupa Ümitler ve Gençler Şampiyonası'nda 11 altın, 4 gümüş, 3 bronz madalya alarak, takım sıralamasında da birinci olduk. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Mayıs ayının ilk haftasında düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda da tarihi bir başarıya imza atarak, 28 yıl aradan sonra ilk defa genel klasmanda ilk sırayı aldık. Macaristan'da 4 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalyayla, 45 ülke arasından zirvede yer aldık. Türk karatesi müthiş bir gelişim içerisinde. Türkiye'nin hedefi Akdeniz Oyunları'nda takım olarak şampiyonluğa ulaşmaktır. Önümüzdeki ay yapılacak olan Akdeniz Oyunları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz. Çalışmalarınızı bu yönde sürdürüyoruz. Kamp çalışmalarımıza başladık. Bu yılki en son uluslararası faaliyetimiz İspanya'da düzenlenecek olan Dünya Gençler Şampiyonası'dır. Burada da güzel neticeler elde ederek, 2013'ü başarılarla dolu olarak kapatacağımıza inaniyorum."

Türk karatesinin başarısındaki en önemli etkenin, camianın birlik ve baraberlik içerisinde çalışması olduğunu belirten Yanartaş, Türk sporunu en iyi yere getirmek için federasyon olarak gayret gösterdiklerini kaydetti.

Teknik ekipler, yönetim ve illerdeki antronörlerin katkılarıyla karatedeki alt yapının mükemmel bir durumda oluduğunu anlatan Yanardağ, "Türk karatesini yıllarca ayakta tutacak bir alt yapımız vardır. Bayrağımızı Avrupa'da, karate alanında da dalgalandıracağız. Sporcuların, teknik ekibin ve yönetimin bu konuda başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. Türk karate camiası sağlam adımlarla başarılara doğru, adım atmaya devam edcektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA