Dünyanın Gözü Bu Üçlüde Olacak

Konya’nın Beyşehir ilçesinden yetişen milli tekvandocu kardeşler Yunus, Ali ve Talha Sarı, dünya şampiyonasında Türkiye’ye altın madalya kazandırabilmek için ter dökecek.

Temmuz ayında Meksika’da yapılacak dünya şampiyonasında ilk defa 3’ü de kardeş olan tekvandocular birlikte mücadele edecek. Beyşehir Belediyespor Tekvando Spor Okulu Antrenörü Nafiz Çakır, yaptığı açıklamada, Beyşehirli milli tekvandocuların katılacağı Dünya Tekvando Şampiyonası’nda dünya tarihinde bir ilkin yaşanacağını söyledi

Milli sporcular Yunus, Ali ve Talha Sarı’nın şampiyonada üç kardeş birlikte ülkesini temsil ederek ay yıldızlı bayrağı göndere çektirmenin mücadelesini vereceğini belirten Çakır, “Ali ve Yunus, sonra kardeşleri Talha da Konya’da yapılan dünya şampiyonası seçmelerini kazanarak milli takım kadrosuna girmeyi başardı. Temmuz ayındaki dünya şampiyonasında üç kardeş dünya tarihinde bir ilke imza atacak. Bu şu anlama geliyor; 8 kişiden oluşan milli takım kadrosunun 3’ü Beyşehirli ve aynı zamanda kardeş solan sporculardan kurulu. İlk kez böylesine önemli bir organizasyonda 3 kardeşin birden yer alacak olması salonumuzdan yetişmeleri nedeniyle haliyle bizleri de gururlandırıyor. Bu durumun, şampiyonada dünya medyasının da ilgisini ve dikkatini çekeceğini umuyoruz” dedi.

Beyşehirli milli tekvandocular Ali ve Yunus Sarı kardeşlerin aynı zamanda Akdeniz Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edeceğini de vurgulayan Çakır, “İkilinin Akdeniz Oyunları’nda birlikte mücadele edeceğinin kesinleşmesinin ardından, şimdi de üç kardeş olarak dünya şampiyonasında boy gösterecek olmaları bizlere ikinci bir sevinç daha yaşattı“ diye konuştu

Çakır, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu yıl tekvandoda uluslararası 2 önemli şampiyona var. Biri Akdeniz oyunları. Bu oyunlara 4 en iyi sporcu katılıyor. Bunlardan 2 tanesi Beyşehirimizden Ali Sarı ve Yunus Sarı. Diğeri ise Akdeniz Oyunları'ndan 1 ay sonra Meksika'da yapılacak Dünya Tekvando Şampiyonası. Burada da 8 sporcunun 3 tanesi Beyşehirli ve kardeş sporcular Yunus, Ali ve Talha. Bu spor salonumuzun Türk tekvandosundaki yeri ve önemini gösteriyor. Türkiye'nin en kaliteli sporcuları salonumuzdan yetişiyor ve bu da bizi gururlandırıyor."

Kaynak: İHA