Aydınspor 1923’te Bayırlı Dönemi Başladı

Spor Toto 2. Lig takımlarından Aydınspor 1923’te olağan genel kurulun ikinci ayağı yapıldı.

Tek listeyle seçime gidilen genel kurulda Aydın Belediyesporgücü Başkanı Süha Bayırlı Aydınspor 1923’ün başkanlığına seçildi. Ayrıca, Aydınspor 1923 üyeleri yönetim kurulu üyelerine sportif A.Ş kurulabilmesi için yetki verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulda Divan Başkanlığı’nı Aydınspor 1923’ün eski başkanlarından Hulisi Akşit yaptı. 171 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğu genel kurulda Süha Bayırlı’dan başka isim aday olmadı.

'AYDINSPOR AYDIN’IN TAKIMI'
Aydınspor’un uzun yıllar genel kaptanlığını yaptığını, Aydınspor 1923’ün de kurulduğu günden bu yana içinde yer aldığını belirten Hulisi Akşit, “Bu takıma çakma dediler. Başarılı olamaz dediler. Ama, teker teker ligleri geçerek hak ettiği yere çıktı. Aydınspor 1923 Aydın’ın takımı. Bir tek Aydınspor var. “dedi.

Yönetim Kurulu’nun raporunu okuyan Kulüp Başkanı İlhan Günendi ise geçtiğimiz sezon istifa ederek görevlerinden ayrılan Hulisi Akşit’e, Abdürahim Tikbaş’a, Bedir Kışkır ve Taylan Kozacıoğlu’na teşekkür ederken, şampiyonluk için oluşturulan takımda bu isimlerin büyük emeği olduğunu söyledi.

Günendi, kulüpteki alacağını da kulübe bağışladığını ifade etti.

SPORTİF A.Ş HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Aydınspor 1923’ün kurmayı planladığı Sportif A.Ş konusunda İstanbul’daki bir danışmanlık firmasından gelen Özkan Cengiz bilgi verdi. Futbolun gün geçtikçe sektörleştiğini ifade eden Cengiz, “Deneğin tamamı A.Ş’ye dönüştürülemez. Aydınspor 1923’ün amatör şubeleri de var. Türkiye’de sadece futbol profesyonel olarak tanımlanıyor. Sadece futbol şubesi A.Ş’ye dönüştürülebilir. Diğer şubelerin faaliyetleri ise dernek üzerinden devam ettirilir” dedi.

Taraftarların geçmiş 10 yıldaki kötü şirketleşme örneklerinden dolayı şirketleşme konusuna tepkiyle karşıladığını ifade eden Cengiz, A.Ş’de üretilecek proje yönünde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Cengiz’in ardından söz alan Aydınspor 1923’ün eski yöneticilerinden Abdürahim Tikbaş, Aydınspor 1923’ün iktisadi işletmesi bulunduğuna dikkat çekerek, “Burada çift başlı bir yönetim mi olacak. Aydınspor 1923’ün iktisadi işletmesi vardı. Bu işletme işlettiği oteli bile devretti. Göztepe’nin şirketleştikten sonra yaşadıkları ortada” şeklinde konuştu.

Divan Başkanı Hulisi Akşit ise yaptığı konuşmada Aydınspor 1923’ün tesisi, kalıcı geliri, dikili bir ağacı bile olmadığını kaydetti.

Aydınspor 1923’te görev yaptığı sürece 200 bin nüfuslu Aydın’ın 1’er TL verse Aydınspor 1923’ün hiçbir sıkıntısı kalmayacağını söylediğini belirten Akşit, “Trabzonspor’un kongresini izledim. Yaklaşık 4 bin üye oy kullandı. Aydınspor 1923’ün 173 üyesi var. Demek ki Aydınlılar bu takıma sahip çıkmıyor. Sadece 173 üye sahip çıkıyor. Burada yönetime yetkinin verilmesi lazım. Çünkü kulüp ihalelere girecek. Kalıcı gelir elde edecek” şeklinde konuştu.

TAHMİNİ BÜTÇE 5 MİLYON TL
Yeni yönetimin oluşturduğu gelir-gider tablosunda tahmini bütçe 5 milyon 30 bin TL olarak belirlendi. Geçen yıl 3.5 milyon TL harcandığı belirtilirken kulübün borcunun 812 bin 736 TL olduğu ifade edildi.

Bütçenin belirlenmesinin ardından tek listeli oylamaya geçildi. Açık olarak yapılan oylamada Süha Bayırlı’nın listesi yönetime seçildi.

“BAŞARILI OLACAĞIZ”
Yönetim seçilen Süha Bayırlı yaptığı konuşmada, Aydınspor 1923’ü geçmiş yönetimin yaptığı gibi iyi yerlere getirmek istediklerini söyledi.

Bayırlı, “Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bu bir bayrak yarışı. Taraftarımızın camiamızın desteğini bekliyoruz”ifadelerini kullandı.

YÖNETİMDE KİMLER VAR?
Aydınspor 1923’ün yeni yönetim kurulu listesinde Erdal Sakallı, Tunç Erlaçin, Kaya Özcan, Veysel Kılınç, Koray Sontur, Altuğ Karaköse, Kemal Yaylalı, Aydın Yörük, Zafer Gezer, Bülent Aytürk, Hilal Batmaz, Niyazi Şanlıdağ,Emir Kaya ve Mukadder Özer isimleri yer alıyor. Denetim kurulunda Altan Güney, M. İsmet Müren ve S. Suat Deniz, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Delege listesinde ise, Kaya Özcan, Altuğ Karaköse ve M. Tunç Erlaçin isimleri yer alıyor.

Kaynak: İHA