Vahap'a Durmak Yok

İzmir - Uluslararası Usta unvanına sahip en genç Türk sporcu olan Vahap Şanal, son olarak 2013 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda 15 yaş genel kategorisinde gümüş madalya kazandı.

Eğitim hayatını İzmir'deki Milli Eğitim Vakfı Koleji'nde sürdüren Vahap Şanal, bazı boş vakitlerinde okulda satranç dersi alanlarla maç yapıyor.

Son olarak Yunanistan'daki 2013 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda Türkiye adına madalya kazanan 5 isimden biri olan Şanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya elinden geldiği kadar iyi hazırlandığını, daha iyi sonuç alma imkanının olduğunu ancak ikincilikle yetindiğini söyledi.

Türkiye olarak daha iyi sonuçlar alabileceklerini kaydeden Şanal, "Önümüzdeki süreçte satrançtan zevk almaya devam edip, nereye kadar ilerleyebilirsem ilerlemek istiyorum. Bunun için tüm gücümü kullanacağım" dedi.

-Okulda satranç dersleri

Uluslararası Satranç Hakemi ve MEV Koleji Satranç Öğretmeni Oğuz Cem Akın, okul bünyesinde okul öncesi ve 1, 2, 3. sınıflarda yaklaşık 500 öğrenciye satranç dersleri verdiklerini dile getirdi.

Yetenekli öğrencileri keşfetmeyi amaçladıklarını ifade eden Akın, "Vahap bunlara bir örnek. Vahap gibi başka öğrencilerimiz de var" dedi.

Akın, satrancın çocuk gelişimine katkısının akademik çalışmalarla tespit edildiğini belirterek, "Satrancın çocukların sabırlı olmasını sağlamasının yanı sıra zamanı iyi kullanmayı öğretiyor" diye konuştu.

-Minikler satrançtan memnun

Öğrenimine 3. sınıfta devam eden ve satranç dersi gören Nehir Kayaalp, satrancın çok eğlenceli olduğunu belirterek, "Okulda arkadaşlarımla ve bilgisayarda maç yapıyoruz. Evde de ağabeyimle veya babamla satranç oynuyorum" şeklinde konuştu.

Satrancı çok sevdiğini söyleyen Can Haktan Unat da, "Satranç çok ciddi bir şey. Satrancı başarmak lazım. Satrançla derslerimi geliştiriyorum. Satranç oynadığım için çok mutluyum" dedi.

Kaynak: AA