Okçuluk Açıklaması

Antalya - Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, ''Akdeniz Oyunları ve önümüzdeki dünya şampiyonasında hedefimiz altın madalya olacak'' dedi.

Federasyon tarafından düzenlenen Okçuluk Türkiye Şampiyonası, sıralama turlarıyla başladı.

Şampiyona, Okçuluk ve Avcılık ve Spor Malzemeleri şirketinin sponsorluğunda 100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde olimpik ve makaralı yay sınıflarıyla büyükler ve gençler kategorilerinde gerçekleştiriliyor.

Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda 46 ilden yaklaşık 260 civarında sporcunun yarıştığını belirtti.

Topaloğlu, milli takım kampı baraj puanı nedeniyle yarışmanın sporcular için ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

Akdeniz Oyunları ve Antalya'da yapılacak dünya şampiyonası öncesi milli takımın bu şampiyona sayesinde seçileceğini kaydeden Topaloğlu, başarılı olanların 1 Haziran'da kampa alınacağını kaydetti.

Topaloğlu, şöyle konuştu:

''Ümit ediyorum ki sporcularımız bu iki yarışmaya hazırlanıp, takımlarımız Akdeniz Oyunları'nda madalya için mücadele edecek. Akdeniz Oyunları'nda rakibimiz Fransa, İspanya ve İtalya olacak. İnşallah sporcularımız ülkemize en iyi sonucu getirecekler. Madalya sayımızda da ciddi artış olacağını düşünüyorum. Akdeniz Oyunları ve önümüzdeki dünya şampiyonasında hedefimiz altın madalya olacak. Sporcularımızın bu hedefe ulaşacağına inanıyorum.''

Şampiyona yarın yapılacak final müsabakaları ve ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: AA