Mersin'de "olimpik Gün" Yürüyüşü Yapılacak

İçel - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, 2 Haziran'da Barış Meydanı'nda "Olimpik Gün" yürüyüşü düzenleyeceklerini belirtti.

Porsun, Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Olimpik Gün"ün, TMOK organizasyonu tarafından her yıl haziran ayı içerisinde, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından ise her yıl 23 Haziran'da din, dil, ırk ayırt edilmeksizin tüm dünyada kutlandığını söyledi.

Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları'na aday ülke olduğunu hatırlatan Porsun, "Bitmez denen tesisler bile hemen bitiyor. IOC bize "acaba bize olimpik bir toplum musunuz" diye soruyor. Biz de ne kadar olimpik bir toplum olduğumuzu İçel'de düzenleyeceğimiz Olimpik Gün yürüyüşü ile dünyaya haykıracağız. Olimpiyatlara ev sahipliği yapmayı canıgönülden istiyoruz. İnanıyorum ki Türkiye bunu başaracak. Akdeniz Oyunları, olimpiyatlar öncesinde bir gövde gösterisi olacak. 2 Haziran'da baba-oğul, dede-torun yediden yetmişe herkesi el ele olimpik güne bekliyoruz" diye konuştu.

Porsun, etkinliğe katılanlara "Olimpik Gün" yazılı tişörtler ile IOC Başkanı Dr. Jackques Rogge ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener imzalı Olimpik Gün Sertifika'larının verileceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Oktar Tertemiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Şahin Ertem de katıldı.

İçel "Olimpik Gün" yürüyüşünün, 2 Haziran'da Barış Meydanı'nda önünde 10.00'da başlayacağı bildirildi.

Kaynak: AA