Konya’da Süper Lig Kutlaması

PTT 1. Lig Play-off finalinde dün Eskişehir’de oynanan maçta Manisaspor’u mağlup edip şampiyon olarak Spor Toto Süper Lig’e çıkan Torku Konyaspor, Konya’da şehir turu atarak taraftarlarıyla buluştu.

Konyaspor teknik heyeti ve sporcuları taşıyan üstü açık otobüs Tatlıcak M. Tevfik Lav Tesisleri’nden özel araçların da katıldığı bir konvoyla hareket etti. Şehir merkezinde tur atan konvoy Kültür Park’ta taraftarlarla buluştu. Burada düzenlenen programa AK Parti Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez ve Mustafa Akış, Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Konyasporlu yöneticiler, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, protokol mensupları ve çok sayıda taraftar katıldı.

Kutlama programında ilk olarak Kaşıks ekibi oyunlarını sergiledi. Daha sonra otobüsteki futbolcular ve teknik heyet tek tek isimleri okunarak hazırlanan platforma çağrıldı. Konyasporlu taraftarlar, Spor Toto Süper Lig’e çıkmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, takımın süper ligde kalıcı olması temennisinde bulundular.

Kutlama programında konuşan Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, “Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış olan Konya’ya şampiyonluk yakışırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda neler yapabileceğimizi kanıtladık. Bu da zaten Konya’ya yakışırdı” dedi.

Teknik direktör Uğur Tütüneker ise, Spor Toto Süper Lig yolunda inanılmaz bir zaman geçirdiklerini belirterek, “İnanılmazı başardık diye düşünüyorum. Herkese çok teşekkür ederim. Herhalde herkes takımın süper lige çıkması için bir dua etmiştir diye düşünüyorum. İnanın bana sadece Konya’dan değil, Türkiye’nin her yerinden, Avrupa’nın her bir tarafından, Dünya’nın her yanından bize dualar ulaştı. Bunu ben canı gönülden biliyorum, o dualarımız kabul oldu. Çok teşekkür ederim. İnşallah böyle bir beraberlik olduğu sürece taraftarı, basını, yönetimi, futbolcuları, inşallah dağları aşarız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yöneticiler de tek tek platforma çağrıldı. Daha sonra futbolcular kupayla birlikte poz verdi. Son olarak Konya Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez ve Mustafa Akış ile Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, yöneticiler ve futbolcular şampiyonluk kupasını hep birlikte kaldırdı.

Kaynak: İHA