Fikret Orman'dan çarpıcı açıklamalar!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kanaltürk televizyonunun canlı yayına katılarak önemli açıklamalar yaptı.

ŞARTLAR ÇOK OLUMSUZ

"Beşiktaş camiasında çok olumsuz şartlar var. Bu şartlar içerisinde Beşiktaş'ı hedefe kilitlememiz lazımdı. Yoksa Beşiktaş'ta mali açıdan çok büyük şeyler olmadı. Sadece bazı disiplin kuralları getirmemiz gerekiyordu. Onu da almasaydık çok daha vahim durumlar olabilirdi. Futbol takımı bir takım işi. Oranın bir aileyeti var. Oyuncuların her birinin ayrı ayrı kontratları vardır. İşin içerisinde bir adalet duygusu olması lazım. Özellikle yabancı futbolcuların kontratlarından dolayı ücretlerini zamanında almadıklarında kontratları boşa çıkıyordu. Bugün ki paraya baktığımız zaman 8-9 milyon TL gibi bir ücrete karşılık oynuyor. İsmail Köybaşı o dönemde 600.000 TL kontrat ile oynuyordu. Yabancı oyuncuların paraları ödenirken, yerli oyuncuların alacakları duruyordu. Burada adalet saglamak için bazı kararlar aldık. Fernandes ve Almeida geçen sene aldığı paraları ile bu sene oynadı. Bir çok oyuncumuz ücretlerini aldı. Herkesin parasını aynı zamanda ödedik. 200 bine yakın feda tişörtü yapıldı.

İSTEYEN ADAY OLAMIYOR


Beşiktaş'ta her isteyen aday olamıyor. İmza toplaman gerekiyor. Prosedürler toplandıktan sonra aday olunduktan sonra kaale alırım. Beşiktaş Türkiye'nin en köklü camiasıdır. Beşiktaş'a başkan olmak isteyen insanların içinde Beşiktaş aşkı vardır. Beşiktaş'a insanların başkan adayı olmasını çok doğal karşılıyorum.

ORGANİZASYON GEREKİYOR


Beşiktaş gibi çok ciddi olan bir kurumda bir organizasyon olması lazım. Biz geldiğimizde bunlar yoktu. Seçim paldır, küldür oldu. Her şey çok hızlı gelişti. Baktık ki Beşiktaş'ta futbol organizasyonu yok. Bir çok davalar vardı. Geçmiş dönemde yaptığımız transferlerde hatalar yapmış olabiliriz. Çünkü o konuda departmanımız yoktu. Bunu önlemek için Önder Özen'i göreve getirdik. Beşiktaş izleme komitesi yaklaşık 700-800 tane maç izlemişler. Biz artık bu sezon hazırız.

NİANG TWEET İLE GELDİ


Niang spontene olarak gelişti. İlgi alanımızda yoktu. "Türkiye'ye gelmek istiyorum" diyerek tweet atmış. Bizim futbol komitesinin dikkatini çekmiş. Hocamız ve ben oluru verince 6 aylığına Beşiktaş'ta oynadı. 18 Trilyonluk Ahmet Bulut'un alacağı yok. 3-5 tane menajer grubunun bu kadar alacağı vardı. Mendes'e bir kuruş borcumuz kalmadı. Diğer menajer firmasına da borcumuz yok. Ahmet Bulut da Feda yapacak ve hesabını kapatacağız. Beşiktaş'ın hiçbir menajere borcu kalmamıştır. Sözleşmelerde yüzde 20'lik menajerlik komisyonları imzalanmış. Bizim geldiğimizden bu yana bu maksimum yüzde 10 oldu.

BORÇ 150 MİLYON DOLAR AZALDI


Kimse bir transferi kötü niyetle yapmaz. Biz de iyi olsun diye transfer yaptık. Bütün sezon harcadığımız transfer ücreti 3 milyon Dolar'dır. Yıldırım Demirören'in transfer politikası Beşiktaş'a bu hale getirdi. Beşiktaş'ın bütçesinde olmayan 180 milyon TL'lik bir kaynak yarattık. Beşiktaş'ın şu ana kadar 150 milyon borcu azalmıştır.

ÖNDER ÖZEN F.BAHÇE'DE ÇALIŞMIŞ


Seçtiğimiz hoca Önder Özen'i kabul etmezse, Beşiktaş'a gelmeyecek. Önder Özen 7,5 sene Fenerbahçe'de görev yapmış. Kendisi ile bir kaç kez konuştum. Kendisini de çok iyi yetiştirmiş. Futbol ile alakalı gayet çağdaş fikirleri var. Saygın, duruşu olan bir arkadaş. Önder bey şu futbolcuyu transfer edeceğiz derse, izleme komitesinin izleyeceği rapora da bakacağız. Tamamen bir ekip işidir. Yapılan transferler şu ana kadar yöneticilerin yapmış olduğu transferlerdir. Bu iş ile hayatını geçirmiş ve hesap sorabileceğimiz kişilerin olması daha doğrudur. Önder Özen görevini iyi yapmak zorundadır. Yapamayan gidecektir. Ona inandığımız için bu görevi verdik. Beşiktaş camiası içinden de araştırdık. Önder Özen isimi bizim için daha avantajlıydı. Önder Bey, Tamer Kıran ile görüşmelere başladı ve daha sonra ben devam ettim.

ZİCO HOCAMIZ OLMAYACAK!


Kloop'u B.Dortmund'dan önce Beşiktaş'a transfer etmeyi düşünseniz "bunu nereden buldunuz" derlerdi. Bizim yapmamız gereken Kloop olmadan Kloop bulmak olacak. Samet Aybaba ile yolları ayıracağız. Sözleşmesi bitirilmedi. Zico, Beşiktaş'ın kesinlikle hocası olmayacak. Önder Özen bir çalışma yapıyor. O çalışmaya göre hareket edeceğiz. Büyük bir ihtimal ile yabancı olacak.

PAZAR GÜNÜ YIKIM BAŞLIYOR


Stadı bir senede bitireceğiz. Hiçbir sıkıntı yok. 14-15 aydır Beşiktaş Kulübü Başkanıyım ve geldiğimizde stat müracaatı bile yapılmamıştı. Hiçbir kişinin yakından, uzaktan ya da başkasının kanalı ile böyle bir konu geçmedi. Orası stat olarak planlarda işlenmiş bir yer. Buranın irtifa hakkı 40 yıl daha Beşiktaş'ta. Önümüzdeki hafta Pazar günü yıkıma başlayacağız.

Benimle alakalı "oyuncuların parasını ödemedi, stadın iznini aldı, başlamadı" diyemezler. Beşiktaş taraftarı bunları yemez. Bizim Önder Özen ile Dentinho transferinde alakamız yoktu. Önder Özen'in Dentinho'yu transfer ettirdiği haberleri külliyen yalan.

QUARESMA'NIN BONSERVİSİNİ BEN ÖDEDİM


Quaresma'nın bütün bonservisini ben ödedim. Mayıs ayında kongre çok istenmedi. Ocak ayında olmuş olsaydı yaptığı ile yapacakları arasında bir şey söylenemezdi. Beşiktaş'ta futbol ile alakalı olayı organizasyonumuz yapacak. Başkanlığa aday olan kişiler ne bilir ki transfer yapabilir? Burada yöneticiler olmayacaklar. Profesyoneller olacaktır. İnönü Stadyumu Beşiktaş'ın kongre konusu değildir. Rakiplerimizin statları varken, neden bekleyeyim? İznini, ruhsatını aldım. Biz de bunu yapacağız. Bunun nesini konuşuyoruz? Böyle şeylere girmek istemiyoruz."

5 MİLYON EURO ÖDEDİM


5 Milyon Euro'ya yakın giden oyunculara para ödedim. Yönetim Kurulu üyelerinin hiçbirinin transferler ile alakası olmaz. Kimsenin keyfine göre yapılacak iş değildir. Bundan önceki hatalar bundan dolayı olmuştur. Bunun hesabını Futbol Direktörü verecektir. Biz de Kongre'de zamanı gelirse çıkar veririz. Biz her attığımız adımı Beşiktaş'ın menfaati doğrultusunda hareket ediyoruz.

ALTINSAY'I ÇOK SEVERİM


İbrahim Altınsay'ı çok severim. Beşiktaş'ta yapılan iyi ve kötü transferler vardır. İbrahim Altınsay ile konuşmadım. Listemi açıkladığımda herkes duyar. İbrahim Altınsay ile önümüzdeki günlerde konuşuruz.

LUCESCU MÜMKÜN DEĞİL


Lucescu'nun döneminde yöneticiydim. Kendisini çok beğeniyoruz. Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra tek bir kulüpte çalıştı ve son Mart ayında 2 sene daha sözleşmesini uzattı. Çok mümkün gözükmüyor. Sözleşmesini yeni uzatmış hoca ile anlaşmamız zor. Samet Aybaba'nın 2 senelik bir kontratı vardı. 2 sene uzatılma hakkı vardı. Samet Aybaba geçen sene başarılı bir performans ortaya koydu. Samet Aybaba bu takımda kaptanlık bandını senelerce takmıştır. Severek, ayrılıyoruz."

OĞUZHAN GİBİ OYUNCU YOK


Beşiktaş'ın tek hedefi şampiyonluktur. Bunun haricindeki neticeler başarısızlıktır. Her sene şampiyonluk olmaz. İstikrarlı olmak gerekir. Beşiktaş'ın rakipleri ile olan kadro farkına katılmıyorum. Beşiktaş'ın önemli oyuncuları vardır. Oğuzhan gibi bir oyuncunun başka takımda olduğunu düşünmüyorum. Sergen altyapıdan gelen bir oyuncuydu ve oynamaya başladığında herkes onun yıldız olduğunu gördü. Metin, Feyyaz, Şifo öyle değildi.

BÜTÇE 10-15 MİLYON EURO

Bu sene 10 ile 15 milyon Euro civarında transfer bütçemiz var. Direkt takımda oynayacak 6 oyuncu alınacak. Beşiktaş'ta futbol takımına daha fazla yatırım yapacağız. Özellikle defans bloğuna yatırım yapacağız.

OLİMPİYAT STADI SON ÇARE

Stat konusu daha açıklığa kavuşmadı. Bizim için en son çare Olimpiyat Stadı olacaktır. Oranın futbol ambiyasına uygun olmadığını düşünüyoruz. Biz de stad konusunun son sürecine geldik. Bizim evimiz yıkılıyor ve bir yere misafir olacağız. Misafir olan da misafir olduğu yere rahatsızlık vermez. Fenerbahçe ve Galatasaray ile birlikte 30-35 tane maç oynuyor. O yüzden iyi bir çözüm arıyoruz."

TRANSFER HAKKINDA


Holmen'i almadık. Aykut Demir olabilir. Sinan Bolat ihtimaller içerinde. Vederson ile ilgilenmiyoruz. Beşiktaş'ta her mevkiinin çalışmaları yapılmıştır. 1000'in üzerinde maçlar izlenmiştir. Biz iş adamıyız. İnşaat Mühendisiyim. Sergen futbolcu. Sergen ile aynı seviyede futbol konuşamayız. Ben Ümraniye Tesisleri'ne çok sık gitmem. Bu profesyonel iştir. Benim işim futbolcunun maaşını zamanında ödemektir. Yoksa hangi futbol adamının yerine geçebilirim? Çok iyi bilsem, Beşiktaş'ın Teknik Direktörü olurum.

FERNANDES MUTLU


Fernandes çok kabiliyetli bir futbolcu. Beşiktaş taraftarı da onu seviyor. Fernandes ile kendim konuştum. Fernandes'in 1 sene daha sözleşmesi var. Fernandes ile 3 sene daha uzatmayı düşünüyoruz. Kendisi de bizde mutlu olduğunu ve hizmet etmek istediğini söyledi. Bizler de ona inandığımızı söyledik. Büyük bir ihtimal ile uzatacağız. Beşiktaş'ın oyuncularını herkes isteyebilir. Biz de Fenerbahçe ve Galatasaray'dan oyuncu istiyebiliriz. Beşiktaş oyuncu satarak para kazanan bir kulüp değildir. Beşiktaş şampiyonlukları hedef tutmuş bir kulüptür."

BEN TRİBÜNDEN GELDİM


Benim Beşiktaş taraftarına kırgınlığım olamaz. Onların başkanıyım. Çarşı Grubu da Beşiktaş'ın bir rengidir. Ben bütün taraftarlara aynı mesafedeyim. Benim ve arkadaşlarımın olduğu yerde taraftarla olan çizginin önüne geçilmez. Özel muamele, bilet yoktur. Süleyman Seba'dan bunları öğrendik. Taraftar bize bağıracak diye taviz vermeyiz. Benden evvel ki Yıldırım Demirören ve Serdar Bilgili benim geldiğim yerden gelmemiştir. Ben tribünden geldim. Benim neden taraftarla problemim olsun? Taraftar gruplarının özelliği yoktur. Yeni stat da onlara yapılan yerde loca yok. İngiltere'de Chelsea-Liverpool maçına gittim. Chelsea taraftarı "Come on Chelsea" diye bağırıyor. Liverpool taraftarı hiç susmadı. İngiltere'de Liverpool taraftarı olurdum. Bizim taraftarlarımız bunların çok üstünde.

ERGİN ATAMAN ÖNCE BENİMLE KONUŞMALIYDI

Geldiğimiz zaman çok problem vardı. Her birini sıra sıra çözmek zorundaydık. Basketbol takımını dağıtmış değiliz. Hocamız Ergin Ataman ve sponsorumuz Milangaz'ın devam edip, etmeyeceğini düşünüyorduk. Milangaz ayrıldıktan sonra Ergin Ataman, Galatasaray'a imza attı. Önce benimle konuşmasını isterdim. Basketbola 15 milyon TL para harcadık. Bunun üzerine basketbolun başına Erman Kunter'i getirdik. Hocamız da eskiden gelen oyuncular özellikle Hawkins, Arroyo ile devam etmek istemedi. Farklı tercihler önümüze koydu. Biz de ona güvendiğimiz için o şekilde hareket ettik. Bu takımı biz dağıtmadık. Ergin Ataman ile bütçe konuşmadan ertesi gün Galatasaray'a gitti. 5-6 sene öncenin basketbolcu paralarını ödedim." dedi.