Çankaya Belediyesi Görme Engelli Sporcuları Madalya İçin Koşacak

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübünün üç atleti bu yıl Fransa’nın Lion kentinde yapılacak “Dünya Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası” nda Çankaya, Ankara ve Türkiye için koşacak.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nün üç başarılı atleti “Dünya Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası”nda Türkiye’yi temsil edecekler. 15-30 Temmuz tarihleri arasında Fransa’nın Lion kentinde yapılacak olan şampiyonaya Türkiye’den beş görme engelli sporcu seçildi, bu sporcuların üçü ise Ankara’dan yarışacak. Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nün bu üç başarılı atleti aynı zamanda 2016 Brezilya Paralimpik Olimpiyatları’nda da Çankaya, Ankara ve Türkiye için koşacak.

Milli Takım kadrosunda da yer alan ve B2 (İyi Gören) kategorisinde yarışacak olan atletler şampiyona için sıkı bir çalışma sürecine girdi. Hedeflerine dünya şampiyonalığını koyan, Abdullah Yakın, Zülfikar Süre ve Semih Deniz Naili Moran Atletizm Pistinde fırtına gibi esiyor.

Birçok Avrupa Şampiyonluğu ve Olimpiyat derecesi olan 24 yaşındaki Semih Deniz, ailesinin Bursa’da yaşadığını belirterek, “Buraya spor hayatımı devam ettirmek için geldim. Üç yıldır Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübünde koşuyorum. Kulübümüz bize sosyal hayatta da ciddi destek oluyor. Burada Çankaya Belediyesinin yurdunda kalıyorum. Dünya Şampiyonasında alacağım başarı öncelikle Çankaya Belediyesinin başarısı olacaktır” dedi.

Futbol ve atletizmi bir arada yürüten 37 yaşındaki Zülfikar Süre de hedefinin Dünya Şampiyonası olduğunu söyledi.

Görme engelliler için hayatın karanlık olmadığını ifade eden Süre, “Görme engelli tüm arkadaşlarıma sesleniyorum, evlerinizden kurtulup bizim gibi bu güzel havayı tadın, hayatın tadını almak için illa ki bir yol vardır. Ben bunu sporda buldum, sizde arayın ve bulun” dedi.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nün bir diğer gururu olan Abdullah Yakın ise görme engelli olarak koşmanın zor olduğunu vurgulayarak, “Bizler zoru başarıyoruz. Zorluklardan şampiyonluklar çıkarıyoruz ve bunun gururunu hem ailemize hem ülkemize yaşatmanın mutluğunu yaşıyoruz” dedi.

Çankaya Belediyesi Görme Engelli Spor Kulübü Başkanı Yusuf Sayyıdan son yıllarda elde edilen imkanlarla neler yapabileceklerini ortaya koyduklarını vurgulayarak, “Bizler fiziki açıdan engellerimizi yok sayıyoruz, başarı bizim için hiç uzak değil, yeter ki herkes Çankaya Belediyesinin yaptığı gibi bize değer versin” dedi.

Halen evlerinde kapalı kapılar ardında yaşayan engelliler olduğunu dile getiren Sayyıdan, başarıya aç olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA