Atletizm

Kütahya - Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım seçmeleri, Gediz ilçesindeki Murat Dağı'nda yapıldı.

Murat Dağı'nın bin 850 rakımlı kayak merkezi bölgesinde, 28 ilden 161 sporcunun katıldığı genç bayanlar, genç erkekler, büyük bayanlar ve büyük erkekler kategorilerindeki seçmeler, 45 hakem ve 38 görevli gözetiminde gerçekleştirildi.

Genç kızlarda Kayseri'den Burcu Subatan birinci, Diyarbakır'dan Remziye Temel ikinci, Gümüşhane'den Çeşminaz Yılmaz üçüncü, genç erkeklerde Bitlis'ten Naif Bozkurt birinci, Ağrı'dan Şehmus Sarıhan ikinci, aynı ilden Ramazan Karagöz üçüncü oldu.

Büyük bayanlarda birinciliği Van'dan Süheyla Adıyaman, ikinciliği Ankara'dan Yasemin Can, üçüncülüğü İçel'den Nursel Yıldız kazandı.

Büyük erkeklerde ise Mardin'den Akif Kitir birinci, Kastamonu'dan Deniz Kazan ikinci, Van'dan Orhan Avcı üçüncü sırada yer aldı.

Dereceye giren sporcular için Murat Dağı Termal Turizm Merkezi'ndeki Türkiye İzcilik Federasyonu Tesisleri'nde ödül töreni yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Aycan Kurtcan, törende, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ile Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sadık Ölçen'e, katkılarından dolayı teşekkür ederek birer plaket verdi.

Çorumluoğlu da Kurtcan ile Dağ Koşuları Organizatörü Bülent Şenkibar'a, seramik üzerine yazılmış nazar duası ile Gediz'e özgü hediyeler takdim etti.

Daha sonra, kategorilerinde ilk 3'e giren sporcular, madalya ve seramik nazarlıklarla ödüllendirildi.

Törene, Gediz Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İbrahim Demir, ilçe daire amirleri, spor kulüplerinin başkanları ve sporseverler katıldı.

Kaynak: AA