Adalı: 'İddialı bir takım kuracağım'

Borçların kadroyu küçülterek azaltılamayacağını belirten Serdal Adalı, "Futbolda başarılı olursanız daha fazla kombine ve forma satarsınız, rakiplerinizle mücadele edebilirsiniz" diyerek rotasını belirledi.

Beşiktaş'ta başkanlığa adaylığını önceki gün resmen açıklayan Serdal Adalı, genel kuruldan zaferle ayrılmaları halinde güçlü ve itibarlı bir takım kuracaklarını söyledi. Kulüplerin en büyük gelirinin futbol olduğunun altını çizen Serdal Adalı, "Takımınız iyi ve güçlü olur, sahada da istenilen başarıyı yakalarsa, daha fazla kombine ve forma satarsınız, rakiplerinizle ekonomik ve sportif alanda mücadele edebilirsiniz. Biz borçları bu yöntemle azaltacağız" dedi.

Olumsuz hava etkiledi

"Biz takımı büyüterek, Beşiktaş'ı güçlendireceğiz" ifadesini kullanan Adalı, adaylığa karar verme sürecini ise şöyle anlattı: "1 ay öncesine kadar aklımda böyle bir şey kesinlikle yoktu. Ancak son dönemde Beşiktaş'ın sahipsiz olduğu, başkan adayı bile çıkmadığı yönünde bir hava oluştu. Bu durum her Beşiktaşlı gibi beni de çok rahatsız etti."

Beklentisiz destek gördüm
"Birçok Beşiktaşlı aynı fikirde birleştiği için tüzük tadil kongresi öncesi ve sonrasında adaylığımı koyma konusunda çok ciddi talepler oldu. Beni burada etkileyen karşılıksız destekti.'Başkan çık aday ol. Hiçbir beklentimiz yok. Makam ve mevkii gibi şeyleri düşünmüyoruz. Beşiktaş'ın sana ihtiyacı var'dediler. Ben de hizmet için göreve talip oldum. Bu aşamada ilk hedefimiz güçlü bir liste oluşturmak. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Ancak takdir tabii ki kongrenindir."

Mehmet Peköz Orman'ın ekibinde
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, oluşturucağı yeni yönetim kurulu listesine tekstil sektörünün önemli ismi Mehmet Peköz'ü de alacak. Orman'ın, daha önce Karşıyaka kulübünde yöneticilik yapan Peköz'le görüşüp, el sıkıştığı belirtildi. Peköz'ün Orman'ın yeniden seçilmesi halinde asbaşkanlık görevine getirilmesi bekleniyor.

Deriş ve Eren'den Serdal Adalı'ya destek
Beşıktaş camiasının agır isimlerinden Bülent Deris, 16 Haziran'daki genel kurulda Serdal Adalı'yı destekleme kararı aldı. Camianın bir diger önemli ismi Süleyman Eren'in de kongrede Serdal Adalı ve Murat Aksu ile birlikte hareket edecegi ögrenildi.

Hüsnü Güreli yönetimi düşünmüyor
Serdal Adalı'nın yönetim listesine almak istediği eski yöneticilerden Hüsnü Güreli, kendisine yapılan teklifi geri çevirdi. Güreli'nin Adalı'ya "Şu an yönetime girme gibi bir düşüncem bulunmuyor. Ancak dışarıdan size destek vermeye hazırım. Benim için önemli olan Beşiktaş'a hizmet etmektir" dediği öğrenildi.