Torku Konyaspor'un Süper Lig'e Yükselmesi

Eskişehir - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Torku Konyaspor'un Manisaspor'u yenerek Spor Toto Süper Lig'e yükseldiği PTT 1. Lig play-off maçının kupa törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Arınç, yaptığı açıklamada, Manisaspor'un Spor Toto Süper Lig Süper Lige çıkacağı ümidiyle maça geldiğini kaydetti.

Torku Konyaspor ve Manisaspor arasında güzel maç olduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

"Konya kazandı, Konya'yı tebrik ediyoruz. İnşallah önümüzdeki sezon Manisa hakettiği yere gelecek. Konyaspor'a karşı şansımız tutmadı, bir türlü. Geçmiş maçlarda da öyleymiş. Oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Ellerinden geleni yaptılar. Çok şükür, Manisa'nın Süper Lig'de bir takımı var. İsterdik ki ikincisi olsun. Ancak Konyaspor hakkıyla kazandı. Onları da tebrik ediyoruz. Seneye inşallah biz de bu Süper Lig'de oluruz."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Manisaspor'u gösterdiği mücadeleden dolayı tebrik etti.

İki takımın centilmence mücadele ettiğini anlatan Davutoğlu, "Ama her finalde bir tarafın kazanması şarttır. Bu sefer hak ettiği şekilde Konyaspor'umuz başarılı bir mücadeleyle maçı kazandı. Net bir skorla kazandı. Bizim takımızı ve bir başka güzel bir vilayetimiz olan Manisaspor'u tebrik ediyorum. Hayırlı olsun, inşallah gelecek sene Süper Lig'de daha büyük başarılara imza atarız" dedi.

Kaynak: AA