Neymar, Barcelona'ya transfer oldu

Brezilya takımlarından Santos'un yıldızı Neymar, Katalan devi Barcelona ile resmen anlaştı.

Genç yıldız Neymar, Barcelona ile resmi olarak 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Neymar, Pazartesi günü Barcelona'ya gelecek ve kameralar önünde formasını giyerek resmi imzasını atacak.

Barcelona'dan yapılan resmi açıklamada, "Santos ve Barcelona arasında resmi şartlar kabul edilmiştir. Neymar, beş yıl boyunca Barcelona forması giyecektir" denildi. Kısa bir süre sonra transferi Twitter'dan da duyuran Barcelona, oyuncu hakında kısa bir bilgi yazısı da yayınladı.

"Santos hep kalbimde olacak"

2018 yılına kadar sözleşme imzalacayak olan Neymar, kendisine dokuz yıldır desteğini esirgemeyen tüm taraftarlarına teşekkür ederken, "Santos ve taraftarları için duygularım asla değişmeyecek. Bu Ebedidir. Santos sadece iyi zamanlarda değil, kötü zamanlarımda da benim yanımda oldu. Tribünlerde bana yazılan şarkıları duymak harikaydı ve bu hep kalbimde olacak" ifadelerini kullandı.

"Yeni bir maceraya atılıyorum"


Santos ile son maçında sahaya çıkmak için ısrarcı olduğunun altını çizen Neymar, "Gideceğim için üzgün, yeni bir macera yaşayacağım için mutluyum. Tribünlerdeki şarkıları duymak için son kez sahaya çıkmayı çok istiyorum. Santos forması giymek benim için bir onurdu" diye konutşu.

Kontratı 2014 Dünya Kupası'nın bitimine kadardı

21 yaşındaki oyuncunun Santos ile olan kontratı 2014 Dünya Kupası'nın düzenleneceği günlere kadar devam ediyordu ancak Santos Kulübü, Barcelona ile anlaşmayı uygun gördü.

Neymar, Brezilya Milli Takımı ile Konfederasyon Kupası'nda da mücadele edecek.