Ali Gürbüz Er Meydanına Hızlı Döndü

Gebze Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 19. Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nde 1,5 ay süren sakatlık sonrası er meydanına çıkan Ali Gürbüz, Orhan Okulu'yu yenerek Başpehlivan oldu.

Gebze Belediyesi tarafından 19.'su gerçekleştirilen Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri, Fatih'in Otağı'nda gerçekleştirildi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin ardından en önemli güreş organizasyonlarından biri olan Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başpehlivan, baş altı, büyük orta, küçük boy, küçük orta, deste, tozkoparan, teşvik, minik 1, minik 2 ve minik 3 dallarında 400'den gazla güreşçinin er meydanında mücadele ettiği müsabakalar nefes kesti.

Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı müsabakalarda, pehlivanlar birinci olabilmek için yoğun çaba sarf etti. Başpehlivanlar kategorisinde mücadele eden Ali Gürbüz, Orhan Okulu'yu yenerek 19. Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nin Başpehlivanı olurken, Ali Gürbüz ödülünü Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in elinden aldı. Galibiyet sonrası konuşan Antalya Belek Başpehlivanı Ali Gürbüz, "Çok güzel güreşler oldu. Sakatlığımdan dolayı 1 buçuk aydır sahalarda yoktum. Tekrardan birinci olarak sahalara dönmek güzel oldu. Bu sene üçüncü senem. Allah izin verirse, nasibimizde varsa altın kemerin sahibi olmak istiyorum. Çalışmalarımıza bu doğrultuda devam ediyoruz. Son 1-1,5 ay kaldı. Bunu en iyi şekilde değerlendirip, en iyi şekilde Kırkpınar'a hazırlanmak istiyorum" dedi.

Öte yandan Kırkpınar Güreşleri'nin ardından gelen Gebze Hünkar Çayırı Güreşleri ile ilgili konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker şunları söyledi:
"Fatih'in vefat ettiği Hünkar Çayırı'nda bu sene yağlı güreşlerimizin 19.'sunu yaptık. Bunlar her geçek gün güzel bir mertebeye ulaştı. Geçen yıl burada mükemmel güreşler yapıldı, 1 saat 55 dakika süren Şaban Yılmaz mücadelesi vardı. İnşallah bütün gayemiz burayı Kırkpınar'dan sonra ikinci bir duruma getirmek."

Kaynak: İHA