Kısa Şalvar Güreş Türkiye Şampiyonası

Osmaniye - Kadirli ilçesinde Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Kısa Şalvar Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla şehir stadyumunda düzenlenen kupa, madalya ve para ödüllü şampiyonaya Adana, Osmaniye, Niğde, Malatya, Hatay, İçel, Ankara, İstanbul ve Erzurum'dan 155 sporcu katıldı.

Kaymakam Necip Çakmak, güreş müsabakalarından önce yaptığı konuşmada, sportif etkinliklerin kültürün bir parçası olduğunu belirterek, “İnsanlar eğitimle her şeye sahip olurlar ama o altyapılarını önce kültürle sonra sporla sağlamak zorundadırlar. Tüm spor dallarını da destekliyoruz ama ata sporumuz güreşe ayrı bir önem veriyoruz. Buralardan nice pehlivanlar çıkmasını diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise ata sporu güreşe her zaman destek verdiklerini ve desteklerinin süreceğini belirterek, sporculara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından güreş ağalığı yarışını 32 bin lirayla 5'nci kez iş adamı Bilal Artıkaslan kazandı.

Çekişmeli geçen müsabakalar sonunda, 120 kilogramda Kahramanmaraş'tan Şakir Bulut, 96 kilogramda Kahramanmaraş'tan İsa Göçen, 74 kilogramda Adana'dan Aziz Bolat, 66 kilogramda Adana'dan Burhan Ercan, 60 kilogramda Kahramanmaraş'tan Mehmet Mercimek ve 55 kilogramda Kahramanmaraş'tan Mehmet Ali Aslan birinci oldu.

Müsabakaları, AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Dünya Güreş Şampiyonu Harun Doğan ve çok sayıda vatandaş izledi.

Kaynak: AA