Karşıyaka’da Stat Sevinci

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Karşıyaka’ya yapılacak 15 bin kişilik stat projesini yayınlanmasından sonra Karşıyaka Kulüp Başkanı Cihan Büyükoral, basın toplantısı düzenleyerek proje hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Karşıyaka’ya yapılacak 15 bin kişilik stat projesi ile kulübün geleceğinin açık olacağını söyleyen Başkan Büyükoral, “Stat projesi en geç 2013 yılı sonuna kadar başlaması ve 2015 yılında da bitmesi planlanıyor. Bu projede kulübümüzün cebinde tek kuruş çıkmayacak. Arsa Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait. Biz, stadı devletten 29 yıllığına kiralayacağız. Stat yapıldıktan sonra kombine geliri, dükkan geliri ve loca geliri gibi bir çok mali kaynak olacak. Bu da yılda 7-8 milyon TL’yi bulacak” dedi.

A TAKIM KAMPI TAŞINACAK
Stat projesi dışında bakanlığa tesis başvurusunda da bulunduklarını belirten Büyükoral, “Bakanlığımıza 2 ay önce A takımımız için Çiğli’de bir araziye tesis yapılması içinde başvuruda bulunduk. Bu konuda da olumlu cevap verileceğini tahmin ediyoruz ve beklemedeyiz. Yeni tesisimiz yapıldıktan sonra Selçuk Yaşar Tesisileri'ni de tamamen altyapımıza bırakacağız” dedi.

Kaynak: İHA