Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe Oldu

Fenerbahçeli oyuncu Dirk Kuyt, Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'u 1-0 yendikleri maçla ilgili, "Sezonu bu akşamla birlikte harika şekilde bitirdik" dedi.

Kuyt, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Sezonu bu akşamla birlikte harika şekilde bitirdik. Takımımızın özellikle sezonun ikinci yarısında çok iyi mücadele ettiğini söylemek istiyorum. Hem Türkiye liginde, hem Avrupa liginde hem de Türkiye Kupası'nda. Tüm bu yoğun trafiğin ardından 64 zorlu maçında ardından kupa kazanmayı hak etmiştik. Bu akşamki kupanın bundan sonraki birçok kupanın habercisi olacağını söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kuyt, "Takımda ligin ilk yarısı ile ikinci yarısı için neden fark var. Fark nedir, neden ilk yarı iyi, ikinci yarı kötü oynadılar" şeklindeki soru üzerine, "8 yeni oyuncuyla oynamak kolay değildir. Sezona Şampiyonlar Ligi eleme maçları nedeniyle çok erken başladık. Sezonun ilk yarısında özellikle bir takım sorunlar yaşadığımızı belirtmek gerekiyor. Ama Antalya'da bir şeyler oldu takıma, kendi hatalarımızı gördük, onları masaya yatırdık ve hep birlikte konuştu.

Hatalarımızdan ders aldık" dedi

"Liderle aramızdaki fark fazlaydı, onu kapatamadık" diyen Kuyt, "Ama geçen hafta Galatasaray'ı yenmeyi başardık. Avrupa Ligi'ne baktığımızda maalesef sakatlıklar vardı, oynayamayan arkadaşlarımız oldu. Kupayla birlikte artık önümüze bakıyoruz" şeklinde konuştu.

ALPER POTUK TRANSFERİ
Hollandalı oyuncu, bir gazetecinin "Alper Potuk transferiyle ilgili takım olarak ne söylemek istersin?" sorusu üzerine ise, "Alper'in Türkiye ligindeki en genç, en yetenekli oyunculardan biri olduğunu söylemek istiyorum. İngiltere'deyken değil ama Türkiye'deyken ligdeki maçları takip ediyorum. Takımımıza çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. Genç oyuncularla birlikte son 6 ay boyunca yaptığımızdan daha fazlasını yapacağız" cevabını verdi.

Kupayı getiren golü kaydeden Moussa Sow, "Bu akşam kazandığımız kupa, tüm sezon boyunca çalışmamızın bir ürünüydü. Çok kolay değildi. Çünkü 64 maç oynadık. Hem Türkiye liginde hem Avrupa'da hem de kupada 64 maç tamamladık. Hem mantık hem de fiziki olarak zorlu bir süreçti. Sonunda kupayı kazandık. Bu hem başkanımız, hem hocamız hem de taraftarlarımıza hediye olsun" şeklinde konuştu.

Alper Potuk transferiyle ilgili ise Sow, "Takımımıza yeni bir oyuncu katıldı.

Sezon başında aramıza yeni katılan diğer oyuncular gibi onun da elinden gelenin en iyisini yapacağına, katkıda bulunacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

TRABZONSPOR CEPHESİ
Trabzonsporlu futbolcu Adrian, üzücü bir akşam olduğunu, Fenerbahçe'ye karşı final maçını kaybettiklerini ancak rakip takımdan kötü oynamadıklarını dile getirdi.

Bordo-mavili oyuncu Paulo Henrique de maçla ilgili, "Ne yazık ki skor elde edemedik. Finalde iyi bir mücadele ortaya koyduk. Adeta kupa elimizden kaydı. Adil bir mücadele oldu" dedi.

Brezilyalı oyuncu, "Bugün elimden geleni yaptım, özgüvenle oynadım. Bu özgüveni bana hocam verdi. Benim burada 3 senelik sözleşmem var" ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA