Tokatspor - Hatayspor Maçının Ardından

Spor Toto 2. Lig Play-Off çeyrek final ilk maçında Tokatspor'u 3-1'lik skorla mağlup eden Hatayspor ilk yarı finalist oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Hatayspor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek, oynanan maçta 8 takımdan sadece bir takımın çıkacağını belirterek, “Eleme usulü oynanan bir statü var. Bunlar maçta çok şey ifade etmiyor ama o gün şansı olan bir şeyleri ortaya koyabilen takım başarılı olabiliyor. Biz zaten 6 haftadır hep final oynaya oynaya geldik. Play-Off için diğer takımların durumları belliydi. Biz her hafta bu yarış içerisinde olduk. Biz şu anda 6. finalimizi oynadığımızı düşünüyorum. Çünkü çocuklara onu söylemiştik, 8 tane final düşünüyoruz diye. Bu altısını da başarmış durumdayız. Allah nasip ederde kalan 2 maçımızı da alırsak, Hatay ili olarak önce PTT 1. Lig ardından Süper Lig’i çok istiyoruz. Bizler de bunu sağlamak adına elimizden ne geliyorsa yapmak için gayret göstereceğiz. Kazandığımız için mutluyuz. Artık bu maç bitti. Yarı final için rakiplerimizi seyredeceğiz. Onlarla ilgili değerlendirmelerimizi yaparak Pazartesi günü elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret edeceğiz. 2 tane futbolcumuz çapraz ameliyat geçirdi. Galibiyeti Fatih Yılmaz ve Ömer Bozan futbolcularımıza armağan ediyorum” şeklinde konuştu.

Rakiplerinin sadece hava değil duran toplarla da gol arayacağını bildiklerini söyleyen Hatayspor futbolcularından Serkan Koç, “Maç bizim istediğimiz gibi geçti. Sonuç olarak 3-1'lik rahat bir oyun oldu. Kazandık ve şimdi önümüzdeki maça bakacağız. İnşallah Hatay hak ettiği şampiyonluğu burada kazanır. Maçı Hatay halkına armağan ediyorum” dedi.

Maçın başında pozisyonlar bulduklarını fakat değerlendiremediklerini kaydeden Hataysporlu oyuncu Mertcan Aktaş ise, “Maçın ilerleyen dakikalarında gol pozisyonları bulduğumuz zaman rakip takımlarda bu pozisyonlara girdi. Daha sonra 3. golü bulduktan sonra rakibin etkisi biraz daha azaldı. Bizim işimiz bu. 6 haftadır oynadığımız final maçlarının 7. finalini atlattığımızı düşünüyorum. Umarım önümüzdeki yıl finalleri geçerek şampiyonluğa ulaşırız” ifadelerini kullandı.

TOKATSPOR CEPHESİ
Sahaya bu futbolu sergilemek için çıkmadıklarını vurgulayan Tokatspor Teknik Direktörü Mehmet Şahan, “Sahaya çıktığımızda ortaya koyduğumuz oyun, yaptığımız mücadele kesinlikle düşüncemizle orantılı değildi. Mücadelenin çoğunu kaybettik. Oyuna adına ortaya çok önemli şeyler koyamadık. Çok bariz de hatalar yaptık ve rakibimiz farklı bir galibiyet aldı. Biz de kesinlikle galip gelecek ne mücadele ne oyun ortaya koyabildik. Rakibimizi tebrik ediyorum. Bundan sonrası için başarılar diliyorum” dedi.

Oyunun genelinde istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını ifade eden Tokatsporlu oyuncu Alihan Uzun, “Çok geç yapılmış bir oyuncu değişikliği yeni hoca. Zaman zaman yaşamış olduğumuz olaylar, sezon sonundan beri atlattığımız badireler yani kulüp anlamında gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşadık. Tabi bu sıkıntıları aşmasını da bildik. Buralara kadar geldik. Gönül isterdi ki final görelim Tokat halkına final yaşatalım ama olmadı” şeklinde konuştu.

Futbol da iyi gün ve kötü gün olduğunu belirten Tokatsporlu oyuncu Serkan Doğan da, “Tokatspor olarak biz kötü gün yaşadık. Hatayspor gerçekten bizden daha fazla inandı, daha fazla mücadele etti. Dikkat ettiyseniz mücadele onlar bizden hep üstündü. O yüzden Hatayspor net bir skorla yendiler. Ben onları buradan tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA