Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman Açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak, sezonu kupayla taçlandırdıklarını söyledi.

Final maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, ligin ilk yarısını hatalarla bitirdiklerini ifade ederek, "Sezonu kupayla taçlandırmamız gerekiyordu. Avrupa Ligi'nde bir adım daha atabilirdik. Elimizde kalan Türkiye Kupası vardı. Büyük bir rakiple final oynadık ve kupayı kazandık" dedi.

Kocaman, bu sezon 64 maç oynadıklarını hatırlatarak, "Kupayı kazanmamız nedeniyle çok mutlu olduk. Oyuncularımı kutluyorum. Zor bir işti. Trabzonspor maçına derli toplu başladık. Golü bulunca rakibimiz bocaladı. İkinci gol arayışlarımız oldu ancak gerçekleşmedi. Kenarda ben de heyecanlandım. Başarıyla atlattık" yorumunda bulundu.

Fenerbahçe'nin ve kendisinin başarılı olup olmadığı konusundaki bir soruya Kocaman, "Kamuoyunun bunun değerlendirmesini yapacaktır. Bu daha önemli" diyerek cevapladı.

Galatasaray ile Süper Kupa'da karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine sarı-lacivertli teknik adam, "Önemli bir kazanımdı. Sezonu kupasız geçirmedik. Galatasaray maçı çok iyi olacak" dedi.

Aykut Kocaman, Webo'nun son dakikalarda kaçırdığı golün sorulması üzerine, "Gol olmasını istiyorduk. Webo golü kaçırdığında rakip bir adım daha attı. Oyuncu değişikliklerimiz zorunlu oldu. Golü kaçırdığında yüreğim cız etti" değerlendirmesini yaptı.

Transferde hareket noktalarının belli olduğunu ifade eden Kocaman, "Buna göre hareket edeceğiz. Defansif gücünüz ne kadar yüksekse, hücum gücünüz de o kadar artar. Sporların temeli iyi savunmadan geçer. Maçta ikinci yarıda skoru koruma duygusu biraz öne çıktı" diyerek sözlerini tamamladı.

-Futbolcular-

Fenerbahçeli Dirk Kuyt, katıldığı basın toplantısında, sezonu harika bir şekilde bitirdiklerini belirterek, "Takım 2. yarıda iyi mücadele etti. Ligde, Avrupa'da ve kupada iyi bir mücadele ortaya koyduk. Oynadığımız 64 maçın ardından kupayı hak etmiştik. Bu kupa, bundan sonrakilerin habercisi" dedi.

Sezona erken başladıklarını ve ilk yarıda iyi şeyler olmadığını anlatan Hollandalı futbolcu, "İkinci devrede, lig, Avrupa ve kupada iyi maçlar çıkardık. Liderle farkı kapatamadık. Ancak yine de Galatasaray'ı yenmeyi başardık. Avrupa Ligi ikinci maçında sakatlarımız vardı. Kupayla birlikte önümüze bakıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Alper Potuk transferinin sorulması üzerine Kuyt, "Türkiye Ligi'nin en yetenekli oyuncularından bir tanesi. Takıma katkısı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Karşılaşmada maçın adamı seçilen Moussa Sow ise kupanın, sezonun bir ürün olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Çok kolay değildi. 64 maç oynadık. Mantel olarak zor bir süreçti. Sonunda kupayı kazandık. Başkanımız, teknik direktörümüz ve taraftarlarımız için iyi oldu. Takımımıza yeni bir oyuncu katıldı.

Alper'in elinden geleni yapacağına inanıyorum."

Muhabir: Ömer Hakan Kibar

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA