Fenerbahçe Kaptanı Belözoğlu Açıklaması

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'u 1-0 mağlup ederek kupayı kazanan Fenerbahçe'de, takım kaptanı Emre Belözoğlu, "Türkiye Kupası camiamıza hayırlı, bize güvenen insanlara armağan olsun" dedi.

Deneyimli oyuncu, karşılaşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kendileri açısından iyi geçen bir sezonu taçlandırmak adına kupanın önemine değinerek, kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

"Türkiye Kupası camiamıza hayırlı, bize güvenen insanlara armağan olsun" diyen Belözoğlu, "Ayrıca bugün açıklanan Alper Potuk transferi de camiamıza hayırlı olsun. Alper Potuk inşallah uzun seneler milli takımımıza ve Fenerbahçe'ye hizmet eder" diye konuştu.

Belözoğlu, bir gazetecinin, "Alper Potuk için 'Emre'nin veliahdı' deniliyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsun" sorusuna "Alper çok iyi futbolcu. Ben hiçbir zaman bir futbolcuyu kendime veliaht olarak görmedim. İnşallah bizden daha iyi yerlere gelirler" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, "Bu sezon Fenerbahçeli futbolculardan sık sık 'çıtayı yükselttik' sözlerini duyduk. Gelecek sezonla ilgili neler söylersin" sorusunu ise Belözoğlu, şöyle cevapladı:

"Çıta yükseldi. UEFA Kupası'nda yarı final oynadık. 2 sene üst üste kazandığımız Türkiye kupası var. Şampiyonluk 2 senedir son anda kaçıyor. Gelecek sezon hedefimiz ligde şampiyonluk, sonra Avrupa'da gidebildiğimiz kadar gidip, Türkiye kupasını yine kazanmak istiyoruz. Ben bu sezonu başarılı olarak kabul ediyorum. Çünkü Avrupa'da tarihimizdeki en büyük başarıyı elde ettik."

Belözoğlu, "Final öncesinde çok güzel mesajlar verdiniz. Yeni sezon öncesinde bir öncülük yapmak ister misiniz" yönündeki bir soruya da "Bu ülkede biz konuştuğumuz zaman çok samimi bulmuyorlar. O yüzden bir mesaj verme gereği duymuyorum. Gerek yok bence böyle şeylere" diye yanıt verdi.

Deneyimli oyuncu, Trabzonsporlu Zokora ile yaşadığı bir pozisyonla ilgili yöneltilen bir soruya karşılık da "Ben yapsam o tekmeyi, idam sehpalarına asmıştınız. Haşa yani, bu ülkenin biricik evladı Zokora hakkında benim konuşmam ne haddime. Ben bir şey söylemek istemiyorum" ifadesini kullandı.

Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak / İlknur Çetinbaş

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA