SODES İle 120 Çocuk ve Gence Spor Eğitimi

Kozan Belediyesi'nin "SODES Spor Kompleksi Projesi" kapsamında 120 çocuk ve gence farklı branşlarda spor eğitimi verildiği bildirildi.

Belediye Başkanı Kazım Özgan, yazılı açıklamasında, belediyenin "SODES Spor Kompleksi Projesi" kapsamında 7-18 yaş arasındaki 120 çocuk ve gencin haftanın 7 günü verilen kurslarla kültürel ve sportif olarak gelişimlerine katkıda bulunulmasının, zararlı alışkanlıklardan ve mekanlardan uzak tutulmasının amaçlandığını belirtti.

Özgan, 370 bin 908 lira tutarındaki proje kapsamında halen 5 kursun açıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Okullardaki eğitime takviye olarak, çocukların ve gençlerin fiziki ve zihni gelişmelerine yardımcı olacak kültür, sanat ve spor merkezlerine duyulan ihtiyaç her geçen artmaktadır. Bu anlamda, 2012 yılı SODES projelerine yaptığımız 2 başvurumuz kabul edilmiştir. Bu projelerden biri 'SODES Spor Kompleksi Projesi'dir. Projemizin toplam bütçesi 370 bin 908 liradır. Bütçenin 122 bin 900 lirası belediyemiz, 248 bin 8 lirası Kalkınma Bakanlığı tarafından karşılanmıştır. Proje kapsamında 2 basketbol, 2 voleybol ve 1 masa tenisi olmak üzere şuan toplam 5 kurs açılmıştır."

Muhabir: Volkan Varan

Yayıncı: Aykut Ünlüpınar

Kaynak: AA