İtalya Şampiyonu Juventus Papa Franciscus'un Huzurunda

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde 2012-2013 sezonunun şampiyonu Juventus Kulübü, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'u Vatikan'da ziyaret etti.

Vatikan'da Papa'nın konakladığı Santa Marta Konukevi'nde gerçekleşen özel görüşmede, Papa Franciscus, Juventus Kulübü Başkanı Andrea Agnelli, Sportif Menajer Giuseppe Marotta, Teknik Direktör Antonio Conte ve Takım Kaptanı kaleci Gianluigi Buffon'u kabul etti.

Juventuslu yetkililer, futbola olan tutkusuyla bilinen Arjantinli Papa Franciscus'un görüşmede alçak gönülülük, rekabet ve sporun bir araya getiriciliği üzerine konuştuğunu belirtti.

Teknik direktör Conte'nin, Papa'nın sadeliğinden, kaleci Buffon'un da Vatikan'daki Juventus sempatizanlarının çokluğundan oldukça etkilendiği, görüşmenin detayları olarak basına yansıdı.

Görüşme sonrasında siyah-beyazlı kulübün başkanı Andrea Agnelli, Papa'ya şampiyonluk kupasının küçük bir modelini sunarken, kaptan Buffon da üzerinde takım arkadaşlarının imzası bulunan kendisine ait 1 numaralı formasını takdim etti.

Juventus heyeti, Papa ziyaretini tamamladıktan sonra Vatikan'dan ayrılmayarak, "Vatikan'daki Juventus'un dostları" grubunun düzenlediği şampiyonluk kutlamasına katıldı.

Muhabir: Barış Seçkin

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA