3 Branşta Şampiyon

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Sevim Gayretli, mücadele ettiği 4 branşın üçünde şampiyonluk yaşayarak yaklaşık 60 tane madalya sahibi oldu.

Judo, güreş, ragbi ve futbol branşlarında mücadele eden 21 yaşındaki Sevim Gayretli, futbol hariç diğer branşlarda milli olduğunu fakat sponsor bulmakta zorluk çektiğini söyledi.

Asıl branşının judo olduğunu belirten milli oyuncu Sevim Gayretli, “11 yıldır judo yapıyorum. Judo, güreş, ragbi ve futbol branşlarında oynuyorum. Ragbide milli takım oyuncusuyum. Futbolda İlkadım Belediyesi Bayan Futbol Takımı’nda oynadım. Judoda şu anda 3 tane Türkiye şampiyonluğum, 7 tane Türkiye ikinciliğim ve çok sayıda da Türkiye üçüncülüğüm var. Antalya Atatürk Dünya Kupası’nda dünya üçüncüsü oldum. Şu anda judoda Manisa Belediyesi’nde oynuyorum. Güreşte Avcılar Belediyesi Spor Kulübü’nde oynuyorum. Güreşte de Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonu oldum. Eylül ayında da Finlandiya’da Dünya Şampiyonası’nda Macar bir sporcuya üçüncülük maçında yenilerek dünya dördüncüsü oldum. Güreşte buraya kadar gelmek de benim için bir başarıydı. Ragbide de 2 yıldır oynuyorum ve OMÜ’nün oyuncusuyum. Ragbide de milli takıma seçildim. Antalya’da Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı olarak birinci olduk ve ben de ragbide ‘uluslararası en iyi oyuncu’ unvanını aldım. Şu ana kadar 4 branşın toplamında yaklaşık olarak 50-60 civarında madalyalarım var” dedi.

SPONSORUM OLMADI
En büyük destekçisinin babası olduğunu ifade eden Gayretli, “Yeri geldiği zaman kilo vermem gerekiyor ve koşu yapıyorum. O zamanda babam benimle birlikte koşuyor. Annem de kilo vermem için kendisi de yemek yemiyor. Ailemin desteği ile buralara kadar geldim. Şu ana kadar hiçbir sponsorum olmadı. Samsun’da da sponsor bulmak biraz zor” diye konuştu.

Günde yaklaşık 7 saat idman yaptığının altını çizen Gayretli, “İdmanlarım bazen hepsi aynı güne denk geliyor. İdmanlarımdan birini aksatmak zorunda kalıyorum. Genelde günde çift idman yapıyorum. Judo, Güreş, Ragbi ve Futbol idmanlarımı yapmaya çalışıyorum. Günde yaklaşık olarak 7 saat idman yapıyorum. Hedefim Avrupa ve Dünya şampiyonu olmak istiyorum. Hedefime ulaşmama az kaldı. Ragbide 2020 İstanbul Olimpiyat aday kadrosundayız. Şu anda ragbi turnuvalarımız da başladı” şeklinde konuştu.

Kızının başarılı bir sporcu olmasını çok istediğini belirten Sevim Gayretli’nin babası Turgut Gayretli, “Kızımı hiçbir zaman yalnız bırakmadım. Antrenmanları haricinde beraber kızımla koşu yapıyoruz. Maddi ve manevi anlamında kızımın devamlı arkasındayım. Hedefimiz milli takımda başarılı olması ve adını yurt dışında duyurmasını istiyoruz. Dileğimiz okulunu bitirip iyi bir antrenör ve öğretmen olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA