Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'tan Açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Sporda şiddete ve her türlü ayrımcılığa kırmızı kart gösteriyorum" dedi.

Ankara Shopping Fest kapsamında düzenlenecek futbol turnuvası öncesi Ankaralı iş adamları ve yöneticiler ile Ankara basınının yöneticilerinden oluşan takımlar arasında gösteri maçı yapıldı.

Etkinliğe, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanı sıra Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, çok sayıda iş adamı ve medya mensubu katıldı.

Maçtan önce ATO Başkanı Bezci, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a Samsun'un plaka kodu olan "55" numaralı forma hediye etti. Kılıç, başlama vuruşundan önce, iki takımın yaş ortalaması arasında çok fark bulunduğunu bunun adil olmadığını yine de mücadelenin çetin geçeceğini ifade etti.

"İki takım da kazanmasın, kazanan Ankara olsun" temennisinde bulunan Kılıç, ASF'nin, marka değeri olarak Ankara'ya çok katkı sağladığını bildirerek, şöyle konuştu:

"Ankara'nın bir ticaret merkezi olması yönünde büyük çabalar var. Bu çabaların lokomotifi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ATO'yu tebrik ediyorum. Ağır ağabeylerin takım kaptanı olarak yanı başımızdaki ATO Başkanı Salih Bezci ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür ediyorum. Bu markanın, siyasetin başkenti olan Ankara adına tanıtılması, kültür başkenti ve spor başkenti olma yolunda önemli adımlar atan Ankara'ya çok şeyler katacak. Milli iradenin kalbinin attığı başkent, ticaretin de kalbinin attığı yer olmaya doğru adım adım devam ediyor."

"Cumhuriyetin başkentinden spor sahalarındaki her türlü şiddet olayına kırmızı kart gösteriyoruz" demesinin ardından basın mensuplarınca alkışlanan Kılıç, medyanın alkışlamasını fazlasıyla önemsediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Çünkü salonlar ve sahalardaki şiddetin son bulması medyanın bu yönde tavır koymasına bağlı. Polisle yargıyla bir yere kadar. Şiddeti kalıcı anlamda nihayete erdirebilmek, medyanın vereceği sağlam ve samimi destekle mümkün. Ben de bu başlama vuruşunu bir fırsata dönüştürüyorum ve başkentten, ASF'den, sporda şiddete ve her türlü ayrımcılığa kırmızı kart gösteriyorum. Sporda ayrımcılık ve ötekileştirme olmamalı. Sahada rekabet, hayatta ebedi samimiyet ve kardeşlik olmalı. Bu kardeşliğin takipçisi de yalnızca spor medyası değil Türk medyası olmalı."

Gazeteci Latif Şimşek'in, elindeki suyu Ankaralı iş adamı Faik Öztürk'ün başından dökerek, "Bu da şiddet sayılmaz değil mi bakanım-" sorusuna, "Latif Şimşek sana kırmızı kartı peşinen gösteriyorum. Oyun başlamadan seni dışarı attım. İşte böyle başlıyor her şey" yanıtını vermesi, kahkahalara neden oldu.

-"Kocaman ve Kafkas'ı kutluyorum"-

Bakan Kılıç, Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde düzenlenen basın toplantısında, dostluk mesajı veren Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ı tebrik etti. İki çalıştırıcının da Türk futbolu adına, konumları ve kariyerlerinin gereği olan bir davranış sergileyerek, kameraların karşısına birlikte geçtiklerini ve birlikte aynı cümleleri söylediklerini vurgulayan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Her iki camianın, hocaları tarafından söylenen bu cümleleri çok önemseyeceği kanaatindeyim. Bu cümlelerden dolayı hocalar yargılanmamalı, kınanmamalı, sanki kendi takımlarının haklarını korumamış gibi bir yalnızlığa mahkum edilmemeli. Takım kaptanları, hocaları, başkanları, yöneticileri gibi sorumluluk makamında olan insanlardan bu cümleleri duymamız lazım. Zaten yukarıda rüzgarlar durulursa aşağı da bitmek bilmeyen bir kardeşliğin egemen olduğunu herkes görecek ama yukarıda hafiften bir rüzgar estiğinde, o rüzgar aşağıda kasırgaya dönüşüyor ve nihayetinde önlenemeyen birtakım ihtilafların önü açılıyor. Bu duruşlarıyla kazanan, Türk sporunun iki teknik adamı olmuştur."

Kılıç'ın başlama vuruşuyla başlayan ve eski hakemlerden Serdar Çakman'ın yönettiği maçta, Ankara'yı Yönetenler takımı, Basın Yöneticileri'ni 5-1 yendi.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer-Tuğba Özgür Durmaz / İlknur Çetinbaş

Yayıncı: İbrahim Uyar

Kaynak: AA