Eskişehirspor’da Seçime Doğru

Eskişehirspor başkan adayı Mesut Hoşcan, seçim bürosunda gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçim tarihini geciktirmekle Eskişehirspor’un geleceğinin ipotek altına alındığını belirten Hoçcan, seçimin biran önce yapılması istedi. Seçilecek yönetim sezon hazırlıklarına biran önce başlaması gerektiğini, geciken her günün Eskişehirspo'un geleceğini ipotek altına almak olduğunu anlatan Mesut Hoşcan, uzun zamandır Eskişehirspor’un daha iyi yönetmekle ilgili çalışmaları olduğunu, daha önce açıkladıkları önemli konulara yönetimin kulağını tıkadığını kaydetti.

Önce Güven ekibi olarak hiç bir şekilde ağır muhalefette bulunmadıklarını kaydeden Hoşcan, “Ligin bitmesi hedefleniyordu, bu bitti averajla da olsa 8. sırada tamamlamış olduk ligi. Bu Eskişehirspor için başarı mı bunu sizin takdirinize bırakıyorum. Lig bitti, ama mevcut yönetimin kulakları hala tıkalı, aylardır vurgu yaptığımız konulara duyarsız kalan mevcut bir yönetim var. Bunlar, seçim kongremizin tarihinin belirlenmesi, kongre üyelerinin listesinin açıklanması, tüzüğe uygun olarak yapılmayan ve üyeliği düşürülen 67 kişinin üyelik durumları. Seçilmeden önümüzdeki sezonun hazırlıklarının başlanmasıydı. Bunlarla ilgili bir cevap alabilmiş değiliz” dedi.

SEÇİM TARİHİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMAMASINI KINIYORUZ
Yönetimin ağırlıklı çalışacağı zamanların ligin bitiminden başlangıcına kadar geçen zaman olduğunun altını çizen Hoşcan, “Haziran ayı çok önem arz eden bir aydır, bu ayda kaybedilecek her gün Eskişehirspor’un geleceğini ipotek altına almaktır. Yönetimin seçim tarihi ile ilgili açıklama yapmamasını kınıyoruz. Lütfen resmi sitenizde yayınlayın, zamanı belirleyin, kapalı kapılar arkasından tek kişilik yönetim tarzıyla bu iş olmaz. Artık babama bile hesap vermem anlayışının bittiği bir dönemdeyiz, tek sayfalık bilançolarla artık bu işler olamayacaktır”diye konuştu.

LİGDE KALMAYI BAŞARI OLARAK GÖRÜYORLAR
Ligde kalmanın başarı olarak görülmemesi gerektiğini kaydeden Hoşcan, “Kamp programı, transfer başlayacak, yapılacak çalışmalar olacak. Bunlarla ilgili kararları yeni yönetimin yapması gerektiğine inanıyoruz. Oyuncu pazarlamaya çalışıyorsunuz. Bu son derece yanlıştır. Önümüzdeki sezonun hesaplarını yapıyorsunuz. Hani Avrupa’ya gidecek takım modelindeydiniz. Hani kupayı almak için mücadeledeydiniz. Sonuç ortada. Değerli oyuncularınız var. Bunları satacaksınız da önümüzdeki sezon ne yapacaksınız. Bu iyi oyuncuları verip de sonradan ne olduğu belli olmayan menajer tavsiyesi ile yüksek bedelli oyuncular mı alacaksınız. Hesap vermek zorundasınız hesabı da vereceksiniz”dedi.

ERSUN YANAL’IN AÇIKLAMALARI BİZİ ZİYADESİYLE ÜZMÜŞTÜR
Teknik Direktör Ersun Yanal’ın maç bitiminde açıklamalarının kendilerini üzdüğünü belirten Hoşcan, Yanal’ın haddini aştığını kaydetti.

Hoşcan, “Türkiye’nin en önemli hocalarındansınız. Ücret olarak da Türkiye’nin en iyi rakamlarını alan bir hocasınız. Siz bu kulübe başarılar getirmek için bu kadar yetkiler ve ücretler alıyorsunuz. Takımı getirdiğiniz nokta ortada. Siz işinize bakın. Sizin işiniz takımı yönetmek. Camia ile ilgili yorumlar sizin haddiniz değil. Bugün başarısızlıklarını daha iyi yönetmeye aday olan yönetime bağlamasınlar” dedi.

SEÇİMİ ALAMAYACAKSINIZ
26 Mayıs tarihinde Dedepark’ta lansman toplantısı yapacaklarını söyleyen Hoşcan şunları söyledi:
“Projelerimizi açıklıyoruz. Seçimi alamayacaksınız. Bir spor kulübünün yapması gerekenlerin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Önce güven ekibi olarak hep beraber yapacağız. Camiamızla paylaşarak yapacağız. Hesap vererek yapacağız. Şeffaf ve kurumsal olacağız.”

Kaynak: İHA