Olağanüstü Genel Kurul Öncesi Trabzonspor’un Borcu Açıklandı

Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor'un borcunu açıkladı.

Bordo Mavili kulübün 175 milyon 652 bin 541 TL borcu olduğunu açıklayan Ören, bu borç miktarının 152 milyon 9 bin 626 TL'sinin kısa vadeli, 23 milyon 642 bin 915 TL'sinin ise uzun vadeli borç olduğunu belirtti.

Trabzonspor Ziyabey Sosyal Tesisleri’nde bugün bir basın toplantısı düzenleyen Ören, 25-26 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Trabzonspor Olağanüstü Kongresi öncesinde kulübün mali borç durumunu anlattı. Bordo Mavili kulübün 175 milyon 652 bin 541 TL borcu olduğunu açıklayan Ören, bu borç miktarının 152 milyon 9 bin 626 TL'sinin kısa vadeli, 23 milyon 642 bin 915 TL'sinin ise uzun vadeli borç olduğunu belirterek “Bu borç miktarının içinde; eski başkanlardan Nuri Albayrak'a ait borç miktarı, taksitlendirilerek uzun vadeye yayılan vergi borcu, mayıs ayı sonunda gelire dönüşecek ve nakit çıkışı olmayacak sponsorluk ve kira gelirleri yer almaktadır. Bu borç rakamının 110 Milyon TL'si kredi borcu olup karşılığında 180 Milyon TL temlik verilmiştir” dedi.

Başkan adayları tarafından kulübün borcu ile ilgili daha önce basında açıklamalar çıktığını kaydeden Ören “Borcun açıklanması herkesin bilmesi ve spekülasyonların önüne geçmek açısından önemli.. Trabzonspor bitmiş tükenmiş bir kulüp değildir. Trabzonspor zaman zaman sıkıntılı dönemler yaşamıştır. Fakat bu dönemleri atlatmasını da bilmiştir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA