Meskispor Atletizm Takımı 1. Ligde

Kayseri’de yapılan Atletizm 1. Lige Terfi Yarışmalarında, bayanlarda ve erkeklerde Meskispor 1. Lig'e yükselirken, 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Samsun'da yapılan 19 Mayıs Yarı Maratonu'nda da birincilik elde etti.

MESKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bayanlarda birinci günü 50 puan ile ikinci sırada kapatan Meskispor, kapanış gününde 51 puan aldı ve puanını 101’e çıkardı. İlk günün lideri Bursa Osmangazi Belediye Spor ise 49 puan aldığı ikinci gün sonunda Meskispor ile aynı puana ulaştı. İlk iki sırayı alan iki ekip, 2013 sezonunda Atletizm 1. Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı.

Erkeklerde ise birinci gün yarışmaları sonunda puan durumunda ilk iki sırayı alan takımlar, ikinci gün de yerlerini korurken, sporcular, 100, 200, 400, bin 500, 3 bin ve 5 bin metre, 110, 400 ve 3 bin metre engelli, yüksek atlama, sırıkla atlama, uzun atlama, üç adım atlama, gülle, disk, cirit, çekiç atma ile 4×100 ve 4×400 metre bayrak yarışlarında piste çıktı. 81 puan ile ilk günün lideri olan Meskispor, ikinci gün 74 puan aldı ve toplamda 155 puana ulaşarak kadınlardan sonra erkeklerde de 1. Lig vizesi almayı başardı.

19 Mayıs kutlamaları kapsamında Samsun'da yapılan 19 Mayıs Yarı Maratonu Yarışmaları'nda ise Meskispor Atletizm Takımı Türkiye 1.'si oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Meskispor Kulüp Başkanı Kamil Ülgen, İçel’in yeni kurulan takımlarından olan Meskispor Atletizm Takımının bu başarısının sevinç yarattığını ifade ederek, atletizm takımının atletlerinin Türkiye'nin önde gelen takımlarının sporcuları ile birlikte yarışarak birinci gelmesinin İçel'i gururlandıran ve onurlandıran başarı olduğunu söyledi.

Atletizm takımlarının elde ettiği başarılı sonuçlardan dolayı büyük bir sevinç duyduklarını da vurgulayan Ülgen, "İçel’e bu başarıyı kazandıran teknik ekibimizi ve sporcularımızı yürekten kutluyorum. İçel’in adını Türkiye Atletizm liginde başarılı sonuçlarla duyurmaya devam edeceğiz. İçel’de spor kültürünün geliştirilmesi ve Türk sporuna katkıda bulunmak için desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen İçel Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Macit Özcan’a tüm sporcularımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA