Manavgat İrmağı Kano İle Tanıştı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Manavgat Irmağı ilk kez kano gösterisine sahne oldu.

Manavgat Doğa Kültür ve Spor Kulübü Derneği (MADOKS) Kano Kulübü, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın talimatları doğrultusunda Gençlik Haftası kapsamında kano gösteri düzenledi.

Zeynel Şenol Köprüsü altından hareket eden MADOKS Başkanı Ayhan Rüzgar önderliğindeki kanocular, Zindan Kale olarak bilinen tarihi Hisar Kalesi önünde yolculuklarını tamamladı.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Gençlik Haftası programı içerisinde gerçekleştirilen etkinlikle ilgili, "İlçe turizmine katkıda bulunma anlamında kano turizmi başlattık. Vali Ahmet Altıparmak'ın talimatı üzerine ırmakta su sporları yapılması hususunda çalışmalarımızın hukuki zeminini bitirdik. Bugün itibarı ile Gençlik Haftası kapsamında kano sporunun startını başlattık. Kano ilçede alternatif turizm açısından önemli bir aktivite olacaktır" dedi.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muammer Sarıdemir ise, kano sporunun ilçe turizmine önemli katkılar sağlayacağını ve diğer su sporlarının da Manavgat Irmağı'nda artarak devam edeceğine inandığını kaydetti.

MADOKS Başkanı Ayhan Rüzgar da, Manavgat Irmağı'nda ilk kez bir kano etkinliği yapıldığını belirterek, "İlçemizde su sporlarına ilişkin aktivitelerin yapılabilmesi için her türlü ortam bulunmasına rağmen bugüne kadar herhangi bir aktivitenin yapılmamış olması üzücü bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bugün yapılan aktivite Manavgat’ta su sporlarının gelişmesine dikkat çekmek için de önem taşıyor. Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde Manavgat Irmağı'nda geçit töreni yaptık. Biz kulüp olarak 10 yıldır bir çok faaliyetler gerçekleştirdik. İlk defa ırmakta bir doğa sporu yaptık. Bundan sonra inanıyoruz ki oldukça yenilikler ve gelişmeler olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA