Kale’de Off Road Yarışları Yapıldı

Kale Belediyesi ile Denizli Doğa 4X4 Off Road ve Otomobil Spor Kulübü (DENDOFF) ortaklaşa düzenlediği 1. Kaledavaz Tabae Off-Road Yarışları Kale Tabae Antik Kenti’nde yapıldı.

Yarışlara Kale Belediye Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Dendoff Başkanı Hüseyin Uçar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışların hafta sonu olmasıyla Kaleli vatandaşlar yarışlara yoğun ilgi gösterdi.Yarışların başlangıcını Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yaparken, Kale Belediyesi’nin 1964 model aracı ile yarışları başlattı. Tarihi Selçuklu Köprüsünde başlanan yarışlar güzel görüntülere sahne oldu

Toplam 19 arazi aracının katıldığı yarışlar büyük heyecan yaşattı. Doğal olan parkurlar araç pilotlarına zor anlar yaşattı. Yarışlarının ardından akşam saatlerinde bando eşliğinde fener alayı yapıldı. Çarşı merkezine kadar meşalelerle yürüdükten sonra çarşı merkezinde kupa töreni yapıldı. Üç ayrı kategoride değerlendirilen yarışlar dereceye girenlere kupa verildi

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca 19 Mayıs Atatürk’ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri içinde bu organizasyonu yaptıklarını belirterek, “Bayramların bayram gibi geçmesi için halkla beraber kutlanması gerektiğini düşünüyoruz. Her bayramda alternatif etkinlikler düzenleyeceğiz. İlçemizde ilk kez gerçekleştirdiğimiz yarışlara ilgi oldukça fazla oldu. Gelecek yıllarda da bu yarışları devam ettirip, Tabae Antik Kenti ve ilçenin tanıtımını yapacağız. Yarışmaya katılan pilotlarımıza tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Dendoff Başkanı Hüseyin Uçar Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca’ya teşekkür plaketi takdim etti. Tören havai fişek gösterisiyle son buldu.

Kaynak: İHA