Adana Demirspor - Manisaspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig Play-off ilk maçında, deplasmanda Adana Demirspor’u 2-0 mağlup eden Manisaspor, ikinci maç için avantaj sağladı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur, böyle bir sonuç beklemediklerini ifade ederek, "İyi oynadığımız dakikada golü yedik. Özellikle bizim görmüş olduğumuz kırmızı karttan sonra da gerçekten büyük sıkıntı yaşadık maçın sonuna kadar. Ama oyuncularımı yine gönülden kutluyorum. Yaklaşık 65 dakika kadar 1 kişi eksik oynamasına rağmen, bana göre 2 kişilik oynayarak, özverili oynayarak hem futbolu güzelleştirme adına hem de galibiyet adına ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Fakat bu müsabakalar 2 aşamalı müsabaka. Belki burada kaybettik ama inancımdan zerre kadar kaybım olmadı biz Manisa’ya gidip bu müsabakanın rövanşını alacağız” dedi.

Uğur, maçın hakemi Abdullah Yılmaz’ı da gösterdiği kırmızı kart ve oyun yönetimi nedeniyle eleştirdi.

Adana Demirsporlu oyuncu Nurullah Kaya ise Play-off maçının ilk ayağını dezavantajlı bir skorla noktaladıklarını söyledi

Kaya, rövanş maçının kendileri için zor olacağını ifade ederek, şanslarının imkansız olmadığını kaydetti.

MANİSASPOR CEPHESİ
Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kemal Durtuluk ise, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Evet iki ayaklı bir maç; deplasmanda oynamak küçük bir avantaj sağlıyordu bu avantajı iyi değerlendirdik. Öncelikle gol yemeden galip geldiğimiz için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Maç boyunca takım savunmasını iyi yaptıklarını ifade eden Durtuluk, taktiksel ve disiplinli oyunun sonucunda maçı kazandıklarını kaydetti.

Durtuluk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Oyunun genelinden memnunum. Ama bu iki ayaklı maçın sadece birinci ayağıydı. Perşembe günü çok önemli bir 90 dakika daha var. O maça da çok iyi hazırlanıp adımızı finale yazdırmak istiyoruz.”
Manisasporlu oyuncu Cem Sultan da erken gelen golün, rakiplerinin sistemini bozduğunu söyleyerek, “Taraftar en büyük güçleriydi bu sefer taraftarı da karşılarına aldı takım. Rahat oynadık diyebilirim. Bizim takımın en büyük özelliği mücadele gücü. Umarım ikinci maçta da alacağımız iyi bir netice ile finale kalırız” diye konuştu.

MAÇTA VE SONRASINDA OLAYLAR
Öte yandan, Manisaspor’un 60. dakikada skoru 2-0’a getirmesinin ardından, Adana Demirspor tribünlerinden sahaya çok sayıda yabancı madde ve koltuk atıldı. Tribünlerde başlayan olaylar, saha dışında da devam etti.

Kaynak: İHA