Tosya Belediyespor Şampiyon

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. grupta mücadele eden Tosya Belediyespor, Kastamonu Amatör Ligi'nin şampiyonu Yolspor ile gerçekleştirdiği final maçını 2-1 yenerek, BAL Ligi'nde kalmayı başardı.

BAL Ligi 6. Grup'ta mücadele eden Toszya Belediyespor, Amatör Ligi Şampiyonu Yolspor ile final maçı oynadı. Tosya Belediyespor, Yolspor'u 2-1 yenerek, yeni sezonda da BAL Ligi'nde mücadele etme hakkını elde etti. Maçı Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç da izledi

Maçın ilk dakikalarda zayıf rakibi üzerinde baskı kuran Tosya Belediyespor geliştirdiği kanat ataklarında gol aramaya başladı.

Maçın 17.dakikasında sağ taraftan gelişen atakta Tosya Belediyespor oyuncu Salim Uzun topu ağlarla buluşturdu ve 1-0 öne geçti. Rakip takım Yol Spor gol sonrasında beraberliği yakalamak için Tosya Belediyespor karşısında daha etkili oynamaya başladı ve maçın 37.dakikasında Kastamonu Yol Sporlu Alper Aydoğdu beraberlik golünü attı. Maçın ilk yarısı her iki takımın attığı gollerle 1-1 sonuçlandı.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Tosya Belediyespor 51.dakikada penaltı kazandı. Penaltıyı Kaptan Bülent Uzun kullandı. Kaptan Bülent, yaptığı düzgün ve sert vuruş ile meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.Tosya Belediyespor penaltıdan kazandığı gol ile rakibi Yol Spor karşısında 2-1 öne geçti

İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca Tosya Belediyespor maçı 2-1 kazanarak 2013-2014 yılında Kastamonu’yu Bölgesel Amatör ligde temsil etmeye hak kazandı.

Kaynak: İHA