Tekirova Belediyespor’da İkinci Lig Heyecanı

Güney Antalya’nın belde takımı Tekirova Belediyespor, ikinci lig yolundaki merdivenleri hızla tırmanıyor.

Toplam 5 bin nüfuslu Tekirova beldesinde 2003 yılında kurulan Tekirova Belediyespor Play-Off’a kalmayı başardı. Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig‘de mücadele eden mavi-beyaz renklere sahip Tekirova Belediyespor Türk futbol tarihine 18 Şubat 2003 yılında ‘merhaba’ derken, 2003-04 sezonunda ligi şampiyon tamamlayarak Antalya 1. Amatör Küme’ye yükseldi. Ertesi sezon sonunda, ligde kazandığı şampiyonlukla Antalya Süper Amatör Küme’ye çıkmaya hak kazanan takım, 4 sezon boyunca Süper Amatör Küme’de mücadele ederek, 2008-09 sezonunun sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyerek Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig‘e yükselme gruplarına katıldı.

Yükselme grubunun Kayseri’de oynanan yarı final maçında, Bağlum Belediyespor‘u 2-0 yenen ve finale yükselen takım, yine Kayseri’de oynanan final maçında ise normal süresi 1-1 biten maçta Kumluca Belediyespor‘u, penaltı atışları sonunda 4-3 yendi ve Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig‘e yükselmeye hak kazandı.

FİNANSMAN ÖNEMLİ
Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, beldeye artık pek çok il ya da ilçe takımlarının geldiğini belirterek, hedefin birinci lig olduğunu söyledi.

Başkan Üras, Tekirova Belediyespor’un maddi hiçbir sorunu olmayan, ödemelerin zamanında ve eksiksiz yapıldığı, alacağı bulunmayan ender kulüplerden biri olduğuna da dikkat çekti. Futbol oynamanın kadar finansmanını da iyi yapılması gerekliliğine inanan Başkan Üras, “Kulüp kurma işine iyiden iyiye niyetlendiğimizde bu anlamda genç ve yetenekli futbolcuları keşfetme ve kulüp yöneticiliği konusunda çok deneyimli olan İlhan Cavcav başkanla tanışmak ve ondan fikir almak için yanına gittim. Cavcav’ın söylediklerini aklımdan hiç çıkarmadım. Çünkü başarılı olmak için para değil, futbolcu teknik ekip dengesini de iyi kurmak gerekiyor. Biz takımda bunu uyguladık. Yani futbolu para kazanmak için oynayanlar değil, futbolu sadece yüreğiyle oynayanlar kazanmalı düşüncesinden hareket ettik. Bugün de bu açıkça görülüyor. Parayla her şey bir yere kadar ama yürekli olursanız istekli olursanız önünüzdeki tüm engeller daha hızlı çözülür. Bugün bizim geldiğimiz nokta bunun özeti aslında” diye konuştu.

DÜNYANIN EN ÇOK KADIN TARAFTARI TEKİROVA BELEDİYESPOR’DA
Tekirova Belediyespor’u rakiplerinden ayıran bir diğer özelliğin kadın taraftarlarının fazlalığı olduğunu anlatan Başkan Üras, “Bölgemizde kadınlarımız çok önemli bir güçtür. Bu gücü sahaya ve stada çekmek çok önemliydi. Onlara önce takımı, sonra futbolu sonra da futbolun faydalarını sevdirdik, aşıladık. Sonrası kendiliğinden geldi. Stadyumu bir şenlik havasına dönüştürüyorlar. Torunlarını, gelinlerini hatta örgülerini alıp hep maçı izliyor hem de sohbet edip keyifli bir gün geçiriyorlar. Bu sahiplenme ve birliktelik de başarıyı getiriyor. Bayraklarını alıp, kaşkollarını ve atkılarını alıp maça gelenlerin çok büyük bir çoğunluğu kadınlarımız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA