Barça’dan şaşırtan hareket

Barcelona’nın Bayern karşısında aldığı ağır yenilgi tüm dünyada şaşkınlık yaratıp, ‘Acaba bir devir sona mı eriyor?’ tartışmalarına yol açarken, Katalan ekibi istifini bozmadı. Kulübün resmi sitesinde topa ne kadar çok sahip olunduğuyla ilgili övgülere yer verildi

Tüm dünyada Barcelona 'nın Bayern Münih 'e iki maçta 7-0 'lık skorla elenmesinin şoku yaşanıyor. Son yılların en iyi takımı olarak kabul edilen Katalan ekibinin Alman takımına karşı aldığı ağır yenilgiler gündemi meşgul etmeye devam ediyor. İspanyol basını tarihi hezimete sayfalarında geniş yer ayırırken Barça 'nın kötü futbolu ve sürekli gerileyen form durumuna dikkat çektiler.

Bayern Münih 'e Nou Camp 'ta 3-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi 'ne veda eden Barcelona 'nın resmi sitesinde ise ilginç şeyler oluyor. Herkesin büyük hezimeti ve bu durumdan çıkış yollarını konuştuğu ortamda kulübün resmi internet sitesinden yayınlanan bir haber herkesi şaşırttı. 'Barcelona Şampiyonlar Ligi 'nde topa sahip olmaya hükmetti'başlığıyla verilen haberde Katalan ekibinin topla oynama istatistiklerinde ne kadar üstün olduğuna dikkat çekildi. 'Hiçbir takım topla Barcelona gibi oynayamadı'ifadeleri kullanılırken, Barça yüzde 67, Porto yüzde 55 ve Bayern ile Galatasaray 'ın da yüzde 54 ile en çok topa sahip olan takımlar olduğu belirtildi.

Barcelona 'nın isabetli paslar konusunda da rakiplerine fark attığı duyuruldu. Buna göre 9401 isabetli pasa ulaşan takımı, 6952 pas ile Bayern ve 6759 pas ile Real Madrid izledi. Kendisine en çok faul yapılan takımın da Barcelona (178) olduğu ifade edilirken, Galatasaray 'ın (176) ikincilikte bulunduğu belirtildi. Tüm dünyanın ağır yenilgiyi konuştuğu ortamda Barça 'nın tavrı büyük şaşkınlık yarattı.