Mersin İdman Yurdu, Sezon Boyunca 10 Beraberlik ve Kendi Sahasında Elde Ettiği 4 Galibiyetle Lige Veda Etti

PTT 1. Lig'e düşen İçel İdman Yurdu, sezon boyunca deplasmanda 3 puanla tanışamadı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 2010-2011 sezonunu şampiyon tamamlayarak 29 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e yükselen İçel İdman Yurdu'nun bu ligdeki macerası 2 yıl sürdü.

Geçen sezonu 12 galibiyet ve 6 beraberlikle 13. sırada tamamlayan İçel temsilcisi, bu sezon 22 puan toplayabildi. 2011-2012 sezonunda özellikle deplasmanda gösterdiği performansla dikkatleri çeken kırmızı lacivertliler, bu sezonda deplasmanda 3 puanla tanışmadı.

Lige teknik direktör Nurullah Sağlam ile başlayıp, ardından Giray Bulak'a emanet edilen takım, sezonu Hakan Kutlu ile tamamladı.

Ligin ilk yarısını 3 galibiyet ve 6 beraberlikle geride bırakan İçel İdman Yurdu, ikinci yarıda da düşüş yaşamaya devam etti. Devre arasındaki revizyon da takıma merhem olmadı. İçel temsilcisi kendi sahasında çıktığı son maçta Gaziantepspor'a mağlup oldu.

-110 gündür galibiyet yok-

Ligin ilk 8 haftasında galibiyet sevinci yaşayamayan İçel temsilcisi, 9. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yenerek ilk galibiyetini aldı. Son galibiyetini Sivasspor'u evinde 3-0 mağlup ederek elde eden kırmızı lacivertliler geride kalan 110 günde taraftarına 3 puan sevinci yaşatamadı.

Muhabir: Kerem Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık

Kaynak: AA