Allianz Arena’ya cami yaptırıyor

Bayern Münih, Franck Ribery’nin isteği üzerine Allianz Arena’nın içine cami yapacak. İstedikleri takdirde camiyi taraftarlarda kullanabilecek.

Bayern Münih, stadı Allianz Arena 'ya cami yapma kararı aldı. Yıldız futbolcu Franck Ribery 'nin isteği üzerine cami yapma kararı alan Bayern, yapılacak caminin yapım ücretinin yüzde 85 'ini karşılayacak. Yüzde 15 'lik bölüm ise taraftar ve oyuncuların katkılarıyla karşılanacak.

İMAM BİLE ATANACAK

Bu fikrin asıl sahibinin takımın yıldızlarından olan Ribery olduğu öğrenildi. Fransız oyuncunun stat içinde küçük bir oda yapılması talebini daha da genişleten yönetim yapacağı caminin içine sürekli çalışacak bir imam atayacak. Ayrıca burada bir islam kütüphanesinin bulunacağı belirlendi. Burada yapılacak islami konferenslara oyuncuların ve taraftarların katılabileceği gelen bilgiler arasında. Bayern Münih yönetiminin bu inşaatın yüzde 85'ini finanse edeceği ortaya çıktı. Diğer yüzde 15'lik kısım ise oyuncular ve taraftarların yardımlarıyla karşılanacak.

Kulüpten yapılan açıklamada taraftarların da istedikleri takdirde camiyi kullanabilecekleri ifade edildi.

Daha önce Premier Lig ekiplerinden Newcastle United da Müslüman oyuncuların ibadetlerini yapması için stadın içine mescit yapmıştı.