Seribaşı Raketler Yollarına Devam Etti

İtalya Açık Tenis Turnuvası'nın 3. tur maçlarında, ilk sıralarda yer alan seribaşı raketler fire vermeden çeyrek finale yükselmeyi başardı.

İtalya'nın başkenti Roma'da Foro Italico semtindeki tenis kortlarında düzenlenen ve erkeklerde 3 milyon 204 avro ödüllü, kadınlarda ise 2 milyon 369 milyon dolar ödüllü İtalya Açık Tenis Turnuvası'na 5. günde yapılan 3. tur mücadeleleriyle devam edildi.

Erkeklerde dünya 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic, Ukraynalı Alexandr Dolgopolov'u, 6-1 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yendi ve bir üst tura yükseldi. Djokovic, çeyrek finalde 6 numaralı seribaşı Çek raket Tomas Berdych ile karşılaşacak.

2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, Fransız Gilles Simon'u, 1 saat 2 dakika süren mücadelede 6-1 ve 6-2'lik setlerle fazla zorlanmadan 2-0 yendi. Federer'in, maç sırasında puan almak için kesme vuruşlara fazlaca başvurması rakibini zaman zaman zor durumda bıraktı. Erkekler tenisinin efsane ismi Federer, çeyrek finalde Polonyalı Jerzy Janowicz ile oynayacak.

4 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer de Alman rakibi Philip Kohlschreiber'ın turnuvadan çekilmesiyle maç yapmadan çeyrek finale yükseldi. Ferrer'in çeyrek finaldeki rakibi, Letonyalı Ernests Gulbis'i 1-6, 7-5 ve 6-4'lük setlerle 2-1 yenen İspanyol 5 numaralı seribaşı Rafael Nadal oldu.

7 numaralı seribaşı Arjantinli Juan Martin Del Potro ise Fransız Benoit Paire'e 6-4 ve 7-6'lık setlerle yenilerek, elendi.

-Kadınlarda 5 numaralı seribaşı Li Na veda etti-

Kadınlarda dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams, 14 numaralı seribaşı Slovak Dominika Cibulkova'yı 6-0 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenmeyi başardı. Williams, çeyrek finalde İspanyol Carla Suarez Navaro ile eşleşti.

Turnuvada geçen yılın şampiyonu 2 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova da ABD'li Sloane Stephens'ı 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0 mağlup etti. Sharapova, ev sahibi ülkeden 7 numaralı seribaşı Sara Errani ile yarı finale çıkma mücadelesi verecek. Errani de 3. turda Rus rakibi Maria Krilenko'nun maçın ikinci setinde oyundan çekilmesiyle adını çeyrek finale yazdırmıştı.

3 numaralı seribaşı Victoria Azarenka da Japon rakibi Ayumi Morita karşısında maçı önde götürürken, rakibinin ikinci sette maçı bırakmasıyla çeyrek finale yükselen taraf oldu. Azarenk çeyrek finalde, 9 numaralı seribaşı Avusturalyalı Samantha Stosur ile karşılaşacak. Stosur, 3. turda 8 numaralı seribaşı Çek raket Petra Kvitova'yı 7-5, 2-6 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yenmişti.

5 numaralı seribaşı Çinli Li Na ise Sırp Jelena Jankovic'e 7-6 ve 7-5'lik çekişmeli geçen iki setin sonucunda boyun eğerek, turnuva dışında kaldı.

Bu arada, İtalya Açık'ta yapılan akşam seansı maçlarında geçen sene erişilen seyirci sayısı rekoru da kırıldı. Kadınlarda Sharapova-Stephens, erkeklerde de Federer-Simon maçlarını merkez kortta toplam 9 bin 919 kişi izledi. Bu iki maç arasında bu sezon ilk kez yapılan ışık şovları da tenisseverler tarafından beğeniyle izlendi.

Turnuvada bugün çeyrek final maçları yapılacak.

Muhabir: Barış Seçkin

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA