Osman Tanburacı: Tehdit ediliyoruz

Spor yazarı Osman Tanburacı, olaylı geçen Fenerbahçe – Galatasaray derbisi hakkında ağır ifadeler kullanarak önemli bir iddia ortaya attı.

Futbolcular arasındaki kavgalar ve ırkçı saha olayları ile gündemden düşmeyen FenerbahçeGalatasaray derbisi hakkında bir değerlendirme de spor yazarı Osman Tanburacı'dan geldi. Habertürk ekranlarında canlı yayın konuğu olan Tanburacı sert ifadeler kullandı.

'REZALET'
Sporda yaşanan şiddet olaylarının ancak kulüp başkanlarının aklının yerine gelmesi durumunda biteceğini belirten Tanburacı, yaşananları rezalet olarak yorumladı. Maç ardından Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ın bıçaklanarak öldürülmesi olayına da değinen Tanburacı, 'Bir Burak gol kralı oluyor, bir Burak toprak oluyor. Gol kralından her dakika konuşuyorsunuz ama filiz gibi delikanlı hakkında konuşan yok.'ifadelerini kullandı.

'ANANAS GÖSTERSEK…'
Derbide yaşanan ırkçılık tartışmalarına değinen Tanburacı, İtalya'da izlediği bedensel engelliler yarışmasını hatırlatarak 'Zencisi, açık renklisi hepsi birbirine yardım ediyor. Dünya böyle yaşıyor. Biz ise burada muz gösteriyoruz. Ananas göstersek anasına mı küfür etti olacak? Bunlarla uğraşmayı bırakın.' dedi.

'TEHDİT EDİLİYORUZ'
İşlenen suçların cezasın kalmaması gerektiğini de savunan Tanburacı, ilerleyen dakikalarda önemli bir iddia ortaya attı. Spor yazarları olarak doğruları yazdıkları durumunda tehdit edildiklerini öne süren Tamburacı, 'Öyle bir tehdit ki bu; doğruyu söyleyenler eleniyor. Genç medya mensupları da ekmeğini kapmak için bütün yöneticilerin etki alanına giriyorlar. Bunları ortadan kaldırmak için hem medyada hem de kulüplerde yürekli yöneticiler lazım.' şeklinde konuştu.